Deense dog op wandel in dakgoot in Sint-Niklaas

Pieters

De brandweer van Sint-Niklaas moest vanmiddag uitrukken voor een niet-alledaagse opdracht. Bewoners van de Westerstraat hadden de hulpdiensten verwittigd omdat ze een hond zagen lopen in een dakgoot van een woning. Het bleek bovendien niet om een klein dier te gaan maar wel om een uit de kluiten gewassen Deense dog. 

De hond was ontsnapt via een dakraam van een studio. Via de dakgoot was het dier op wandel gegaan en zat hij al enkele huizen verder toen de brandweer arriveerde. Een echte redding bleek niet nodig want bij het zien van de hulpdiensten klauterde het dier snel terug via het raam naar binnen. Omdat er van zijn baasje geen spoor was, legde de brandweer enkel zandzakken op het dakraam om te vermijden dat de hond opnieuw zou ontsnappen.

Pieters
Pieters
Pieters15 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Daisy van Roeyen

  Wist je dat niet op voorhand dat een Deense dog niet op een studio thuishoort ??

 • ETIENNE LOGIST

  'Duitse Doggen', zoals Nadia Mampaey terecht verbeterde, kunnen zoals de meeste honden wél gehouden worden in een flat. De grootte speelt hierin geen rol, wél het ras. Een schoothondje had hetzelfde gedaan mocht deze er de kans toe krijgen.

 • Dolores Hentjens

  Je kunt met je hond overal leven als hij zijn dagelijkse beweging en activiteiten krijgt. Heb zelf 2 Cane corso's en heb totaal geen probleem met hen. Ga dan ook wel tot 3x toe gaan wandelen met hen. Blijkbaar geeft deze arme stakker geen beweging genoeg en haalt hij gevaarlijke toestanden uit door verveling

 • Wendy Catry

  Dit hou je niet voor mogelijk Hopelijk zijn er daar geen kindjes want er zou nog meer kunnen gebeuren

 • pierre van damme

  ocharme die hond , zo een grote beest en dat op een studio dat kan toch niet hé.