Deen dwingt 30 minderjarige meisjes tot masturbatie

Een Deen uit Brøndby is veroordeeld tot een jaar gevangenis omdat hij dertig minderjarige meisjes, tussen 12 en 15 tot webcamseks gedwongen heeft. Hij won het vertrouwen van de meisjes via een chatsite en beloofde hen een modellencarrière. Met die smoes lokte hij ze ook voor hun webcam. Hij chanteerde ze en beval hen om uit de kleren te gaan en te masturberen.

Modellencarrière
Lotte Petersen (14) zat in Holbæk achter haar computer. Het meisje chatte met vriendinnen. Plots kreeg ze een berichtje van 'Charlotte' en die vroeg haar of ze ook niet droomde van een modellencarrière. Lotte was aanvankelijk niet echt geïnteresseerd, tot ze berichtjes kreeg van andere meisjes die vertelden dat ze model gingen worden. Charlotte zou dat allemaal regelen en toen ging ook Lotte aan het dromen. Ze bleef contact houden met Charlotte, niet langer meer via een chatbox maar via messenger en webcam. Charlotte moest haar kunnen zien, ze moest weten of Lotte er wel goed genoeg uitzag om model te kunnen worden. Op vraag van Charlotte toonde Lotte haar lichaam en toen ging het mis.

Chantage
Charlotte vroeg haar om uit de kleren te gaan en even later stond het meisje poedelnaakt voor de webcam in haar kamer. Plots raakte ze in paniek en toen begon de chantage. Charlotte vertelde Lotte dat ze 200 naaktfoto's zou verspreiden als ze niet deed wat ze haar vroeg. Het meisje had nu pas door dat Charlotte een man was en rende uit haar kamer naar haar moeder. Op ongeveer dezelfde manier kleedde Charlotte dertig minderjarige meisjes uit voor hun webcam. Hij dwong ze tot strippen en masturbatie. Lotte Petersen en haar moeder stapten naar de politie en die begon in september 2007 een onderzoek naar de praktijken van de man.

Contact met 200 meisjes
"Hij heeft contact gehad met 200 meisjes waarvan we er 35 hebben kunnen identificeren. Hij ging steeds op dezelfde manier te werk. Hij gaf zich uit voor model en bood de meisjes ook een modellencarrière aan. Hij lokte ze voor de webcamera en 'kleedde' ze uit. De meisjes moesten zich betasten en masturberen, ook met een dildo. Als ze niet wilden, dan chanteerde hij ze. Hij zou naaktfoto's versturen naar vriendinnetjes van de chatbox", zegt Søren Christensen van de politie in Holbæk.

"Seksuele bevrediging zoeken"
De veroordeelde is zelf vader van twee kinderen. De politie nam zijn computer in beslag en vond de namen van meisjes die hij gecontacteerd had onder de schuilnamen 'Charlotte' en 'Maria RBM'. Hij gaf toe dat hij contacten had met dertig meisjes tussen 12 en 15 jaar. Hij verklaarde dat hij zich onderdrukt voelde in zijn relatie en dat hij via zijn chatsessies met de meisjes seksuele bevrediging vond omdat hij dan macht over de meisjes had. (vsv)