Dealer vergeet dat hij geld in barbecue verstopte: duizenden euro's beschadigd

Archieffoto, niet de biljetten in kwestie.
REUTERS Archieffoto, niet de biljetten in kwestie.
Een 29-jarige Bruggeling is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke celstraf voor het dealen van vier kilogram cannabis. Een deel van zijn drugsgeld raakte verbrand, nadat hij het geld in de barbecue had verstopt.

Hans V. kwam dankzij een Dendermonds onderzoek in het vizier van de speurders. Uit dat dossier bleek dat twee Nederlanders regelmatig een kilo cannabis verkochten aan twee Belgische dealers.  Hans V. bracht de drugs sinds eind 2017 in Brugge en Blankenberge aan de man. Volgens het openbaar ministerie was de Bruggeling zelfs van plan om voortaan twee tot drie kilo cannabis aan te kopen.

Cannabis naast de babyvoeding

Zijn drugsgeld verstopte V. op allerhande plaatsen in zijn woning, tot zelfs in de barbecue. Blijkbaar was de beklaagde die schuilplaats vergeten, want duizenden euro's raakten ernstig verbrand. Hans V. slaagde er via de Nationale Bank wel nog in om zijn geld te recupereren. Begin mei werden tijdens een huiszoeking op meerdere plaatsen drugs aangetroffen. "Hij verstopte de cannabis zelfs onder het park van zijn dochtertje en naast de babyvoeding in de kast", aldus procureur Lode Vandaele.

De verdediging benadrukte dat Hans V. zelf met een drugsprobleem kampt. "Hij rookte tot tien joints per dag en was tot vlak voor zijn arrestatie in behandeling voor zijn probleem", pleitte meester Mathieu Langerock. De advocaat drong met succes aan op een straf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. De rechter sprak ook nog een verbeurdverklaring van 12.500 euro uit.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.