Roberto Guglielmi deed zich twaalf jaar lang voor als verlamde en werd in 2015 door de paus ontvangen in Vaticaanstad.
Volledig scherm
Roberto Guglielmi deed zich twaalf jaar lang voor als verlamde en werd in 2015 door de paus ontvangen in Vaticaanstad. © Facecbook

De 'verlamde’ die zelfs de paus om de tuin leidde: Italiaan doet zich twaalf jaar lang voor als invalide

Een Italiaan (55) heef twaalf jaar lang geveinsd invalide te zijn en kon zo met succes dokters, buren en zelfs de paus om de tuin leiden. Roberto Guglielmi bewoog zich voort in een rolstoel en ontving ten onrechte voor een totaal van 137.000 euro aan uitkeringen. Al stappend is hij ontmaskerd, schrijft La Repubblica.

9 reacties

 • Ivan Smissen

  2 maanden geleden
  Guy D'haeseleer van het Vlaams Belang zit ook al jarenlang in het parlement zonder daar ook maar iets te doen. Waarom wordt hij dan niet gearresteerd?
 • didier de coster

  2 jaar geleden
  wordt eens mooi boek of film , ok , niet eerlijk , maar kijk om je rond wat nog eerlijk is
 • claudio lugli

  2 jaar geleden
  heb zo'n gedacht dat hier in belgie ,als je daar mee toekomt minimaal 50% van uitkeringen kunnen ingetrokken worden door onterrechte ontvangers op te sporen
 • Jens Devos

  2 jaar geleden
  Wie kent ze niet? Mijn strafste 'weet' is een dorpsgenote van me die na een 'slechte' ruggeprik invalide werd verklaard wegens gedeeltelijke verlamming van de benen, maar voor een loopwedstrijd (lokaal dan nog) haar beenbraces aan de kant legde en jawel... won! Hallelujah!
 • raf peeters

  2 jaar geleden
  Pff ,Belgie loopt vol van die schijninvalide en vooral zonder rolstoel ,het is voldoende een jaartje te doen alsof je psychologisch het niet ziet zitten en je bent invalide en niet meer in staat te werken,je wil niet weten hoeveel er zo rondlopen en die zijn zelfs nog geen 40
 1. Dramatische coronaprik eindigt op de grond voor man met zware fobie voor naalden
  Play

  Dramati­sche coronaprik eindigt op de grond voor man met zware fobie voor naalden

  Een vaccinatie in het Braziliaanse São Paolo loopt niet bepaald van een leien dakje wanneer een man met een grote angst voor naalden aan de beurt is. De kerel vergaat van de zenuwen en trilt als een juffershondje. Na zijn prik neemt zijn schrik zo de bovenhand dat hij domweg van zijn stokje gaat. Zeg ervan wat je wil, maar hij komt zijn angsten toch maar mooi onder ogen én hij heeft zijn vaccinatie beet!
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!