Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

De treinen doen wat? Japan neemt bizarre maatregel om herten te verjagen

BizarDe Japanse spoorwegmaatschappijen zijn het beu. Ze hebben er al jaren problemen met één bepaalde diersoort, namelijk het hert. De dieren lopen blijkbaar 's avonds en 's nachts de sporen op, waardoor er heel wat aanrijdingen gebeuren - met vertragingen en extra kosten tot gevolg. En omdat de Japanse treinen prat gaan op hun stiptheid, willen ze het probleem voor eens en altijd de wereld uithelpen. En dat doen ze met een nogal bizarre maatregel.

10 reacties

 • Bart Dezeever

  5 jaar geleden
  Op technisch vlak is zo veel mogelijk, dus te overwegen om ook hier herten in te voeren en ze vervangen met ambtenaren en politikers?
 • aaron lammens

  5 jaar geleden
  Daar gaan die herten eens goed mee lachen denk ik zo een luidspreker op een trein dat geluid zal goed vervormd zijn tegen de tijd dat die herten het horen
 • guido taens

  5 jaar geleden
  Daar moeten we onze minister van dierenwelzijn WEYTS van verwittigen,als alles in orde is en de reis geregeld en georganiseerd en betaald door het rijk dan kan onze profiteur vernieler van dierenwelzijn een reisje maken naar Japan met zijn schoonbroer Vande bos Michel de goeroe van GAIA om éééééééééééééééééééns goed te profiteren en de treinen te bestuderen voor een nieuwe deal.
 • stijn mertens

  5 jaar geleden
  De Belgische manier is nog ecologischer. Zet gewoon minder treinen in. Dan heb je minder kans op ongevallen. Verhoog de prijzen en prop meer mensen in de rijtuigen komt er hier ook nog bij. Maar dat is een andere zaak.
 • Gerard Braeckmans

  5 jaar geleden
  Het vernuft van de mens kent geen grenzen. Misschien kunnen ze dat hier doen met microfoons wat betreft de spoorlopers: 'Hélaba, maakt dat ge weg zijt'. En ze gaan daar in Japan prat op hun stiptheid: dat kunnen we hier niet meteen zeggen.