De leukste en gekste records uit The Guinness Book of Records 2019

 The Guinness Book of Records 2019 staat ook dit jaar vol met bizarre en indrukwekkende records.
Guinness World Records The Guinness Book of Records 2019 staat ook dit jaar vol met bizarre en indrukwekkende records.
Elk jaar verschijnt The Guinness Book of Records op de boekenplanken, vol met indrukwekkende en soms een beetje bizarre recordbrekers. Hier vind je een overzicht van de leukste en gekste records uit de editie van 2019.

Meeste lichaamsmodificaties (man)

Gaatjes in je oren, een lip- of neuspiercing hier en daar, niemand kijkt er nog van op. Maar Duitser Rolf Bucholz doet wel vaak mensen vreemd kijken als hij voorbijloopt, met zijn 516 piercings en implantaten, waaronder twee hoorns op zijn voorhoofd. Bovendien is hij ook volledig getatoeëerd. In 2010 was hij de recordhouder voor de meeste piercings, maar nu kan hij dus een nieuwe verdienste op zijn palmares toevoegen.

Guinness World Records

De grootste breinaalden ter wereld

Alsof breien nog niet ingewikkeld genoeg was, besloot de Britse kunststudente Betsy Bond om breinaalden van 4 m en 42 cm te knutselen. De naalden zijn deel van een kunstproject van Bond en waren dus niet per se met een functioneel doeleind in gedachten gemaakt, maar misschien kunnen ze handig zijn om de grootste sjaal ter wereld mee te breien.

Guinness World Records

De oudste DJ ter wereld

Schattig oud vrouwtje overdag, hippe DJ ‘s nachts. Sumiko Iwamura, oftewel DJ Sumirock, houdt het record voor oudste professionele DJ ter wereld, op haar 83 jaar (en 6 maanden). Ze draait minstens een keer per maand plaatjes in Shinjuku in Tokyo, Japan. Spijtig dat er geen record voor coolste oma bestaat, want die zou ze ook wel kunnen winnen.

Guinness World Records

Het langst een voetbal met de voetzolen in de lucht houden op het dak van een bewegende auto

Gedurende 93 seconden hield de Brit Ash Randall een voetbal in de lucht met op de ballen van zijn voeten. Dat klinkt niet zo lang, als je niet weet dat hij terwijl ook op een bewegende auto lag. 

Guinness World Records

Meeste backflips al vuurspuwend in een minuut

Het lijkt iets dat alleen mogelijk is in een gekke Hollywoodfilm. Toch sloeg Brit Ryan Luney erin om gedurende een minuut 14 backflips te doen en tegelijkertijd ook vuur naar buiten te spuwen. Fire cannot kill a dragon, moest hij gedacht hebben terwijl hij door de lucht sprong. Probeer dit zeker niet thuis.

Guinness World Records

Meeste dobbelstenen gebalanceerd op kattenpoot

Niet alleen mensen vallen in de prijzen, ook huisdieren doen mee. Bibi, een kat uit Maleisië, stapelde maar liefst negen dobbelstenen op zijn pootje. Goed gedaan, Bibi! Mi-wauw!

Guinness World Records

De meeste hoelahoepen draaiende houden op verschillende lichaamsdelen

Voor sommigen is zelf maar één hoelahoep laten draaien al een heel karwei, laat staan verschillende. Dit is echter geen probleem voor de Duitse Dunja Kuhn, die 59 hoelahoepen rond liet draaien op verschillende lichaamsdelen, zoals te zien is op de foto.

Guinness World Records

Meeste sprongen door een hond en persoon met één touw gedurende een minuut

Rachael Grylls en haar trouwe viervoeter Jessica sprongen 59 keer samen touwtje. Een leuk idee voor wie zijn hond een nieuw trucje wilt leren.

Guinness World Records7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Buyck

  Waauw, het enige echte record is die kat.

 • mich lee

  drup van den broecke, op het vlak van aantal ministers en regeringen worden we met gemak verslagen door Zwitserland. Die hebben 27 regeringen en 163 ministers. En dat met veel minder inwoners dan België

 • Roy Cooks

  België record houder: meeste regeringen, hoogste belastingen, laagste pensioenen.

 • Patrick Voet

  Belgisch record: langste boete ooit. 6,4 miljoen Euro boete afbetalen aan 20 Euro per maand over een periode van 26.666 jaar.

 • Wesley Kenis

  België land dat de meeste krimindlen vrij lzat door "plaatsgebrek" (mee geldgebrek in de zakken van de verantwoordelijken)