De beste (en slechtste) 1-aprilgrappen van 2014

Kies je aprilvis.
THINKSTOCK Kies je aprilvis.
Een opmerkelijk bericht dat op 1 april verschijnt valt al snel door de mand. We verzamelden berichten waarvan we op zijn minst een sterk vermoeden hebben dat ze niet serieus zijn. De oogst: de panda's zijn vrouwtjes, stel je vraag aan Obama, stream je dromen en laat eens contactlenzen per drone leveren.

De panda's zijn vrouwtjes
De panda's van Pairi Daiza, waarvan werd gehoopt dat ze zich op Belgische bodem zouden voortplanten, zullen geen kleine pandabeertjes ter wereld brengen. Volgens La DH heeft het Bergense dierenpark immers geen mannetjes- en vrouwtjespanda zitten, maar twee vrouwtjes.

"Wij hebben vertrouwen gehad in de Chinese autoriteiten, en we konden ons nooit voorstellen dat dit ons zou overkomen", legt DH Pairi Daiza-directeur Eric Domb in de mond.

PHOTO_NEWS

VRT zoekt Obama-interviewers
Obama is nog maar net vertrokken, of zijn volgende bezoek aan ons land is alweer in aantocht. In juni komt hij naar Brussel voor de G7-top. Volgens de VRT zou hij opnieuw komen speechen, deze keer niet in de Bozar maar in de Brusselse 'Lieu Noir'. Die niet-bestaande locatie is niet toevallig Frans voor 'koolvis'.

Nog volgens de VRT zal het Vlaams Instituut voor de Spreekvaardigheid (VIS) een selectie maken van eloquente vragen voor de president. "We vinden het belangrijk dat we een aantal mensen kunnen uitnodigen om naar de eloquentie van Obama te kunnen luisteren", zegt Ruud Hendrickx, taaladviseur van de VRT en zogenaamd lid van het VIS. "Wie erbij wil zijn, moet op een even eloquente manier de vraag formuleren die hij of zij aan de president wil stellen."

Wie in de aprilvis wil bijten kan naar een 070-nummer bellen met zijn of haar "eloquente vraag".

Obama in de Bozar, vorige week.
PHOTO_NEWS Obama in de Bozar, vorige week.

Stream je dromen
Overdag bepaal je - als het goed is - zelf wat u wel en niet doet, maar of en wat je 's nachts droomt, dat heb je niet in de hand. Dat moet anders kunnen, dacht XS4ALL. De Nederlandse internetprovider heeft daarom een app ontwikkeld die gedurende de nacht content streamt. De kans om daarover te dromen neemt daardoor behoorlijk toe. Voor het slapen gaan stel je in waarover je wil dromen. De keuze bestaat daarbij uit de categorieën Activiteit - Muziek - Beroemdheden - Bekenden, maar na de betafase moet dit geleidelijk verder worden uitgebreid. Via The Pirate Bay zijn aanvullende "DreamPacks" te downloaden.

"XS4ALL maakt zich er sinds haar oprichting hard voor dat iedereen overal en altijd toegang heeft tot alle informatie. Waarbij de gebruiker zelf bepaalt wat hij wil zien of horen. Het lijkt ons waanzinnig dit gegeven écht 24/7 waar te kunnen maken, of je nu wakker bent of slaapt", licht Niels Huijbrechts toe.

"Kies uw DreamPack"
kos "Kies uw DreamPack"

Google zoekt 'Pokémon Master'
Internetgigant Google heeft elk jaar op 1 april wel een verrassing in petto. Dit jaar zorgde Google Maps voor de grap. Met een filmpje postten ze een nieuwe vacature op Youtube: het bedrijf zegt op zoek te zijn naar een 'Pokémon Master' om alle Pokemon over de hele wereld in kaart te brengen.

Hoewel de vacature een grap is, kunnen gebruikers van Google Maps wel virtueel op zoek gaan naar Pokémon. "Pokémon Masters zijn 's werelds beste ontdekkers van de digitale wereld", zegt de woordvoerder van Google Maps in het filmpje. "Hun passie om nieuwe dingen te ontdekken, zal onze kaarten naar een volgende dimentie brengen."  

Om het spel te beginnen is het aangeraden om de meest recente versie van het programma op iPhone of Android te hebben.

Laat je contactlenzen bezorgen per drone
De Nederlandse opticienketen Specsavers heeft de oplossing voor wie midden op straat zijn contactlenzen in de afvoer ziet verdwijnen: gebruik de speciale nieuwe app waarmee je met één druk op de knop een drone jouw kant op kunt sturen die nieuwe exemplaren voor je meebrengt. Met behulp van gps-tracking bepaalt het apparaat waar je bent.

"Of je nu op het strand, op het terras of op je werk bent, door de inzet van drones kunnen we overal komen," aldus woordvoerder Ingrid Kersting in een persbericht. De nieuwe service is vanaf april in heel Nederland beschikbaar bij een Specsavers lenzenabonnement vanaf 4,95 euro per maand. Vanaf 1 april, toevallig? Vorig jaar kwam Specsavers rond deze tijd van het jaar al met een 'autoruit op sterkte'. Overigens is het bezorgen van pakketjes via drones niet eens zo heel vergezocht: Amazon maakte enkele maanden geleden nog bekend hiermee te gaan experimenteren.

Lik aan je smartphone en vind je droomjob
De Amerikaanse vacaturewebsite indeed.com springt in de bres om voor iedereen een topjob te vinden, en dat aan de hand van dna-analyse. Het enige wat je moet doen is likken aan je smartphone, waarna het apparaat je vacatures op maat van jouw profiel presenteert. De slogan voor de nieuwe service: "Your next job is so close you can taste it".

"Ons ingenieursteam heeft vier jaar gewerkt aan deze baanbrekende technologie", zegt Jack Humpfrey, Engineering Director van Indeed. "Door samen te werken met topuniversiteiten kunnen we nu aan de hand van je dna bepalen wat je passies en motivaties zijn."

Brussels Airlines vliegt op Antarctica
Brussels Airlines, de Belgische nationale luchtvaartmaatschappij, kondigt vandaag de opening van een nieuwe lijnvlucht tussen Brussel en Antarctica aan tijdens de winterperiode. "Een primeur in de geschiedenis van de luchtvaart. In het kader van haar nieuwe commerciële strategie voegt Brussels Airlines Antarctica toe aan haar lijst van bestemmingen om een nog bredere keuze vanuit haar hub Brussels Airport aan te bieden. Tussen 27 oktober 2014 en 29 maart 2015 zal het dankzij Brussels Airlines mogelijk zijn om dit continent met zijn unieke landschappen te bezoeken."

Aangepaste outfits voor het cabinepersoneel.
Brussels Airlines Aangepaste outfits voor het cabinepersoneel.

Begraafplaats voor lesbiennes
Voor lesbische vrouwen die na de dood ook liever naast vrouwen liggen, is er nu een oplossing. Stichting Sappho, een woonproject voor lesbische vrouwen, maakte vandaag bekend dat er in de Duitse hoofdstad Berlijn de eerste begraafplaats speciaal voor lesbiennes geopend wordt.

"Wij leven met lesbiennes samen en willen ook met hen begraven worden", verklaart een van de organisatoren de keuze voor een aparte begraafplaats in de krant Bild. In eerste aanleg is er op een stuk grond van 400 vierkante meter plaats voor 80 graven. Bijzetting in een urn kan ook.

Het stuk voor lesbiennes maakt onderdeel uit van een grotere begraafplaats en kan op veel steun rekenen. "Ik vind het een schitterend en romantisch idee", aldus woordvoerster lesbische zaken van de Groenen, Anja Kofbinger.

Woordvoerder holebi-zaken van het CDU Stefan Evers heeft er zo zijn eigen ideeën over. "Dit is niet mijn voorstelling van integratie en acceptatie. Wie zichzelf ziet als onderdeel van de samenleving, moet zich ook na de dood niet isoleren."

THINKSTOCK

De postduif is terug
Nu het Nederlandse postbedrijf PostNL op maandag geen post meer bezorgt, wordt het tijd voor een alternatief. Dus voert Moneybird, een service die je toelaat online facturen te maken, de postduif opnieuw in.

"Recent zijn we een samenwerking aangaan met een duivencentrale in het midden van Nederland. Vanuit deze locatie kan MoneyBird garanderen dat facturen binnen drie uur worden afgeleverd op iedere bestemming in Nederland", aldus het bedrijf.

Een goedkoop alternatief is het niet, het versturen van een factuur per postduif kost je 6,95 euro. Maar, daar staat tegenover dat je dan wel je eigen duif kan uitkiezen: Para, Meneer duif, Rapido, Kareltje of Vlugge Fransie.

"Duif Rapido krijgt afleverinstructies."
Moneybird "Duif Rapido krijgt afleverinstructies."
"Kies je duif bij het versturen van de factuur."
Moneybird "Kies je duif bij het versturen van de factuur."