Dashcamvideo: Auto ramt expres politiewagen maar krijgt dan koekje van eigen deeg

rv
Op dashcambeelden van de Amerikaanse politie is te zien hoe een politiewagen langs achter wordt aangetikt door een andere auto in Miami-Dade County (Florida). Expres. De automobilist stuift weg, maar agente Vanessa Franceschi zet de achtervolging in.

Tijdens dat kat-en-muisspel, dat maar liefst 20 minuten duurt, halen de auto's snelheden tot 160 km/u. Met de hulp van andere agenten weet Franceschi het andere voertuig uiteindelijk zelf te rammen en de bestuurder te arresteren.

De verdachte bekende dat hij de politiewagen opzettelijk had geramd. Franceschi raakte enkel lichtgewond.

Bekijk ook:
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Rompaey

  Dat kan je van onze agentjes niet verwachten. Ze moeten zelfs met 2 in een politiewagen zitten om mekaars handjes vast te houden.

 • Gerard Braeckmans

  Jaja Patrick we weten het al! En Tom Van Calster, als de vluchtauto 160 rijdt moet je niet tegen 200 rijden, dan steek je hem voorbij.

 • Tom Van Calster

  160 maar ? Ook niet veel moeite gedaan precies.

 • Patrick Martens

  Hier in België zou de politie gestraft worden.

 • guido vermeyen

  Zulke agentes hebben we hier niet, die zitten te bibberen achter het stuur, maar niet om te flitsen, dat is pas stoer, dat flitsen.