Dashcam filmt hoe volle tankwagen elektriciteitspaal ramt: "Een vogel vloog tegen mijn hoofd"

screenshot
In het Amerikaanse Bourne (Massachusetts) filmde een dashcam hoe een tankwagen met zo'n 45.000 liter loodvrije benzine van de rijbaan reed en een elektriciteitspaal ramde. 

De vonken vlogen eraf, en de tankwagen kwam tot stilstand aan de linkerkant van de tweevaksbaan. Naast de elektriciteitspaal raakte hij onder meer nog een brandkraan.

De 63-jarige bestuurder vertelde de politie dat hij plots de controle over het stuur verloor toen een vogel in zijn stuurcabine vloog en tegen zijn hoofd kwakte. 

De politie zegt echter dat op de beelden niet te zien is hoe de tankwagen plots zwenkte, maar wel traag over enkele rijvakken reed zonder te remmen. 

Het ongeval vond plaats op 21 april, maar de politie gaf de video gisteren vrij. De bestuurder kreeg enkele boetes.

Meer straffe dashcambeelden:
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jurgen Van Den Bergh

    Het geweldige aan dit filmpje is dat die met zijn dashcam gewoon die tankwagen blijft volgen. Ik zou onmiddelijk remmen zodat ik niet in die duizend graden hete paddestoel terecht kwam als dat ding zou omkantelen en ontploffen.