Crimineel overvalt frêle kassierster, maar krijgt dan flink pak rammel

rv
De kassierster van een 7-Eleven in Hollywood reageerde snel toen een klant plots naar de kassa graaide. Michelle Rideout sloeg de man op het hoofd en duwde een computerscherm in zijn gezicht. De politie geeft de beelden vrij om de dader op te sporen van het incident, dat plaatsvond op 7 augustus iets voor 22.30 uur. 

"Ik ga niet liegen, ik was bang", blikt Rideout terug. Ze zegt dat ze handelde uit instinct. "Ik dacht eigenlijk niet aan het geld, ik dacht gewoon aan mijn leven. Die kerel sprong over de toonbank en ik sloeg hem gewoon", vertelt de frêle kassierster. De overvaller gaf echter niet op, en kreeg ook nog een mep met een lege kassalade. Hij griste nog enkele bankbriefjes van de grond en blies de aftocht toen een andere werknemer opdaagde.

De politie is opgelucht dat de vrouw geen verwondingen opliep. "Geld is je leven niet waard", reageert politiewoordvoerster Miranda Grossman. "Je moet absoluut onmiddellijk de politie bellen en niet proberen tegen de crimineel te vechten."

Dat beseft nu ook Rideout, die waarschijnlijk niet opnieuw zo zou reageren. "Waarschijnlijk niet, nee. Ik zou hem vermoedelijk gewoon het geld laten nemen", vertelt de vrouw. Ze heeft een man en een klein kind, en ze wil hen niet achterlaten zonder echtgenote of moeder.

Bekijk ook:
23 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Amber vanachte

  Naam geur en kleur,en we weten weeral genoeg

 • VIVIANE bastenie

  Voor ons is dat niet te doen ,zou ik eerst tientallen ministers ,meer dan honderd parlementarissen en een aantal staatssecretarissen in elkaar moeten kloppen die overvallen ons dagelijks en eisen ons geld,en geloof mij ze zijn stuk voor stuk bewapend met onschenbaarheid.

 • Arthur Houben

  Als er niet zoveel angsthazen waren maar zoals deze dame erop kloppen, dan zou het rap gedaan zijn met dat stelende tuig want justitie werkt hier niet en politie is altijd te laat.

 • Geert Vaelen

  De politie raadt aan om hen te bellen. Alsof ze daar de tijd voor had. Tegen de tijd dat ze de telefoon had gepakt en het nummer draaide, was de dief al lang weg met de ganse inhoud van de kassa.

 • Tina Colpaert

  Heel goed van deze meid ik zou mij ook niet laten doen zeker als ze geen wapen bij hebben gaat niet om het geld maar om die loser een lesje te leren wat is ga werken!