Colombiaanse eet 7.000 dollar op na ruzie met haar man

reuters
De stevige ruzie tussen Sandra Milena Almedia (30) en haar echtgenoot draaide rond financiële en vleselijke geneugtes. Almedia was achter de ontrouw van haar man gekomen en wou de opgespaarde cash in hun huis veilig stellen. Dat deed ze door het in te slikken.

De vrouw had zo'n 10.000 dollar gespaard voor een vakantie. Daarvoor had ze naar eigen zeggen al haar elektrische huishoudtoestellen verkocht. Maar na het overspel van de man wou Almeida, uit Piedecuesta, het geld gebruiken voor de scheiding. De cash bestond uit rolletjes met briefjes van 100 dollar. Toen haar echtgenoot het geld ontdekte, eiste hij de helft ervan. In een woedebui begon de vrouw het geld in te slikken om het voor haar echtgenoot te verbergen.

De dag erna moest Almeida met spoed naar het ziekenhuis gebracht worden met ernstige maagklachten. Ze verzweeg aan de artsen dat ze geldbiljetten had ingeslikt.

Uit de röntgenfoto's in het universitair ziekenhuis Santander in Bucaramanga bleek al snel dat de cash haar darmen en ingewanden obstrueerden. Hoofdchirurg Juan Pablo Serrano dacht aanvankelijk dat Almeida een bolletjesslikker was en dat het dus drugs waren die in haar lichaam zaten. Maar het was dus cash.

"We hebben de patiënte twee keer geopereerd om de blokkages weg te nemen", zei de chirurg aan Radio Caracol. "De dollarbriefjes die werden gewassen, waren nog in goede staat, maar de rest van het geld ging verloren door maagsappen."

Er kon zo door het schoonmaken en drogen van de briefjes in de operatiekamer 5.700 dollar worden gerecupereerd, of 57 biljetten van 100 dollar. Dat geld werd overgemaakt aan de politie. Een rechter moet nu bepalen hoe het verdeeld zal worden tussen het echtpaar.

Almeida stelt het inmiddels weer goed en mocht het ziekenhuis al verlaten.

Reuters América Latina