Chirurgisch plaatje in maag krokodil kan leiden tot doorbraak in zaak vermiste persoon

In de maag werden ook heel wat stenen aangetroffen die de krokodil inslikt om het eten te kunnen verteren.
Koorana Crocodile Farm In de maag werden ook heel wat stenen aangetroffen die de krokodil inslikt om het eten te kunnen verteren.
De autopsie op een krokodil die vorige maand stierf in het Australische Queensland leverde een mysterieus chirurgisch plaatje van tien centimeter op. Mogelijk was het oorspronkelijk ingeplant bij een mens en kan het dus een aanwijzing zijn in een zaak van een vermiste persoon.

Het was John Lever, eigenaar van krokodillenboerderij Koorana bij Rockhampton in Queensland, die het plaatje vond. Het zat in de maag van MJ, een krokodil van 4,7 meter die vorige maand overleed. MJ was vorige zomer verwikkeld in een gevecht met een andere stevige gust, Big Joe. Sindsdien ging het bergaf met MJ. Zeven maanden geleden stopte het dier met eten.

Lever opende, zoals altijd bij het overlijden van een van zijn duizend krokodillen, de maag van MJ en botste er op de chirurgische plaat met zes schroeven van roestvrij staal. Het gaat om een Zwitsers plaatje, “een redelijk oud model”, waarvan het serienummer is uitgevaagd door de maagzuren van de krokodil. Volgens Lever “zou het kunnen gebruikt zijn bij een chirurgische ingreep op een dier of op een mens”. Hij voegt eraan toe: “Het kan al 45 tot 50 jaar in de maag van de krokodil zitten.”

Het orthopedische plaatje van Zwitserse makelij.
Koorana Crocodile Farm Het orthopedische plaatje van Zwitserse makelij.

Op sociale media ontstond er een discussie over de herkomst van het plaatje. Ook artsen mengden zich, maar de politie nog niet. Lever kocht MJ zo’n zes jaar geleden over van een andere boerderij in Noord-Queensland. Die boerderij is eveneens ingeschakeld om de natuurlijke habitat van MJ te checken vóór de krokodil in gevangenschap leefde.

Het instinct van Lever zegt dat het orthopedische plaatje oorspronkelijk in een menselijke lichaam werd ingebracht. “Dat zou onze wens zijn, dat we een cold case kunnen oplossen”, aldus Lever. “Als we iemand rust kunnen brengen, zou dat fantastisch zijn”, verwijst hij naar nabestaanden van een vermiste persoon.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Guus Marivoet

    Ik betwijfel of in dit geval zulk een bericht rust zal brengen bij de nabestaanden. Beste familielid, uw vermiste geliefde is opgegeten door een krokodil. Denk dat je zoiets beter niet weet.

  • Vera Franck

    Daar moet ge geen krodil voor zijn hoor ! Dat gebeurt bij mensen ook . Bij mij waren ze na zware operatie in buik sterriele compresjes en tangske vergeten . Na 10 dagen mocht ik naar huis. Ik bleef maar zagen dat ik verschikkelijk veel pijn had en na een laatste scan mocht ik gaan . Alles was in orde .nog wat geduld zegde ze . Vrijdag rond 14u30 naar huis en de zelfde avond lag ik om 23u20 op de spoed voor dringende operatie . Een buikvliesontsteking en perforatie in de dikke darm op dood na