Chinese vrouw jaagt verkrachter weg door te hoesten en hem wijs te maken dat ze net in Wuhan geweest is

Het coronavirus heeft al aan 427 slachtoffers het leven geëist.
AFP Het coronavirus heeft al aan 427 slachtoffers het leven geëist.
Een vrouw heeft in China een verkrachter weggejaagd door hem te doen geloven dat ze het coronavirus opgelopen had. Yi hoestte en maakte hem wijs dat ze net uit Wuhan teruggekeerd was. Dat melden de ‘Daily Mail’ en ‘Metro’.

Xiao (25) was vorige vrijdag haar slaapkamer binnengedrongen. Hij greep met zijn handen haar nek beet en probeerde haar mond te bedekken. De situatie zag er benard uit, maar plots vond ze een originele uitweg. “Ik ben besmet met het coronavirus, vandaar dat ik nu alleen thuis in quarantaine zit”, riep ze hem toe. De jongedame woont in Pingba, een deelgemeente van Jingshan op drie uur rijden van Wuhan (de plek waar het virus losgebarsten is; nvdr).

Het afschrikmanoeuvre hielp: Xiao nam de benen, maar niet zonder eerst nog 3.080 yuan (400 euro) cash te stelen.

Dader Xiao.
RV Dader Xiao.

De politie startte een zoektocht naar de dader, maar dat liep niet van een leien dakje. Alle inwoners liepen immers met een monddoekje rond.

Uiteindelijk gaf Xiao zichzelf gisteren aan, in het gezelschap van zijn vader. Hij gaf toe dat hij die bewuste nacht weggevlucht was van zijn familie en geen geld op zak had, vandaar het plan om te gaan stelen. Toen hij vaststelde dat Yi alleen thuis was, besloot hij haar aan te randen.

De dodentol van het coronavirus is intussen opgelopen tot 427. Alle slachtoffers vielen in China, op één geval in de Filipijnen na. In ons land is de eerste besmetting opgedoken. Het gaat om een West-Vlaming die gerepatrieerd werd uit Wuhan.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bart Vandevelde

  Zoals een beroemd wijsgeer ooit heeft gezegd: "Elk nadeel heb ze voordeel" :-)

 • Anna Pauels

  slimme dame !

 • willy goelen

  Het juiste aantal zieken en doden zullen we nooit te weten komen, en eenmaal als het hier komt binnen gewandeld dan zullen we zien dat het wel een beetje onderschat is door onze specialisten.

 • DIRK VAN DESSEL

  Sluwe vrouw, want de truk is efficiënt

 • Geert Van de Moortele

  Dat virus is volstrekt ongevaarlijk als je een normale gezondheid hebt.Een 'gewoon' griepje zoals we hier elk jaar kennen maakt méér slachtoffers en is gevaarlijker zoals de statistieken bewijzen.