Chinese vrouw denkt hond groot te brengen, tot het dier 200 kg weegt

De puppy is uitgegroeid tot een kolos
iStock/Pear Video De puppy is uitgegroeid tot een kolos
Mevrouw Su uit Yunnan in China kocht een puppy tijdens een vakantie. Althans dat dacht ze. De schok was dan ook groot toen het een zwarte beer bleek te zijn.

Twee jaar geleden meende de vrouw een Tibetaanse mastiff puppy te hebben aangeschaft. De Tibetaanse mastiff kan ook tot 80 kg zwaar worden en daarom was de vrouw in het begin nog niet verontrust. Maar het kleine dier groeide als kool en was al snel groter dan een volwassen hond.

"Het dier kon wel een hele mand fruit en twee emmers noedels per dag naar binnen werken", verklaarde mevrouw Su aan China News

Zo ziet een Tibetaanse mastiff er normaal uit
iStock Zo ziet een Tibetaanse mastiff er normaal uit

Ze besefte dat er iets niet klopte en moest tot haar verbijstering vaststellen dat ze een zwarte beer van wel 200 kg in huis had. Bovedien ging het om een bedreigde diersoort.

De vrouw wist dat het zo niet verder kon en contacteerde de Kunming zoo, maar kon geen geboortecertificaat van het dier voorleggen. Op 9 mei riep ze de hulp in van de lokale verantwoordelijken voor bosbeheer en zij suggereerden om de beer over te brengen naar het centrum van Yunnan dat gespecialiseerd is in de opvang van wilde dieren. En zo geschiedde zoals blijkt uit onderstaande video.

div style="position:relative;">

Daar stelde men vast dat het inderdaad om een Aziatische zwarte beer ging - een beschermde diersoort - en dat het dier in goede gezondheid verkeert. In het opvangcentrum krijgt de beer nu hopelijk de zorgen die hij nodig heeft.
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elke Celis

  Mady... Dat was ter illustratie een Tibetaanse Mastiff...

 • Juliette Francois

  Vroeg of laat halen we allemaal wel eens iets in huis dat achteraf gezien niet bleek te zijn wat het was...

 • Mady Vermeulen

  Wat een onzin! Het dier dat op de foto staat is alleszins geen beer maar aan hond.

 • Ben De Staercke

  Rudy Van Schelvergem vind jij echt dat zulke uitspraken hier op zijn plaats zijn? Ik vind dit zeer bevooroordeeld en rascistisch. Denk na voor je reageert.

 • Julien De Kerpel

  Ja , Hans Engelen , maar ik zou ook het verschil niet weten hoor ! Misschien grolt een beer wel zoals een hond blaft in China ? Ik ben er nog nooit geweest he !