Chauffeur betrapt terwijl hij met gsm, laptop én koptelefoon in de weer is

Van multitasking gesproken: in het Schotse Aberdeen is een chauffeur betrapt terwijl hij iets te druk in de weer was met zijn gsm. Intussen stond ook nog de laptop aan en droeg hij een koptelefoon. Van zodra de bestuurder besefte dat hij gefilmd werd, legde hij het mobieltje aan de kant.

Een attente fietser legde zijn gevaarlijke gedrag maar al te graag op de gevoelige plaat. "Hij heeft geen enkele aandacht voor wat er op de weg gebeurt, meer zelfs: volgens mij is hij niet meer van deze wereld", aldus de uploader van het filmpje.

De man in kwestie heeft op YouTube een kanaal opgericht waar hij slechte chauffeurs aan de schandpaal nagelt. "Wil je niet de ster van mijn filmpjes worden? Breng dan anderen niet in gevaar. Rij zoals het hoort, wees niet ongeduldig of onbeschoft. Simpel, toch?"

In het Verenigd Koninkrijk maken almaar meer fietsers gebruik van een camera op de helm om wegpiraten te registreren. Dergelijke beelden kunnen zelfs als bewijsmateriaal gelden in de rechtbank. De politie onderzoekt intussen ook deze zaak, maar vindt u dat een goede evolutie? Laat uw mening weten in de reacties.