Chakia (32) eist 1,5 miljoen van ex-werkgever: “Ontslagen omdat ik geen rokje wou dragen”

Thinkstock
Chakia Harvell (32) uit Long Island sleept haar voormalige werkgever, Wyndham Vacation Ownership, voor de rechter in Manhattan. Ze vecht haar ontslag aan wegens discriminatie. Ze weigerde om kortgerokt en op hoge hakken op het werk te verschijnen en ze zou daarvoor de laan uitgestuurd zijn.

Harvell beweert dat tijdens haar sollicitatiegesprek afgesproken was dat ze een das, blazer en een broek mocht dragen op het werk. Ze werd toen in 2017 ook aangenomen bij Wyndham als verkoopster van timesharingaccommodaties, maar eens ze de job had, riep de personeelsdienst haar apart in verband met de dresscode van het bedrijf. Harvell, die de vrouwenliefde is toegedaan, kreeg het verwijt dat ze zich niet vrouwelijk genoeg kleedde.

Ze werd herhaaldelijk gewezen op de dresscode van de timesharingfirma en moest “goed kijken naar de andere dames” in de verkoopafdeling. Die droegen allemaal kleedjes of rokjes en hoge hakken. “Ik voelde mij er slecht bij, zodanig dat ik vond dat ik mezelf moest veranderen in iemand die ik niet ben”, aldus Harvell.

De ex-werkneemster beweert dat ze dubbel zo hard moest werken om zich te bewijzen en dat ze toch enkele maanden later al werd ontslagen. Officieel omdat ze te laat kwam, maar haar bazen wisten dat er technische problemen waren om haar aan te melden op haar iPad. Harvell eist 1,5 miljoen dollar (1,3 miljoen euro) schadevergoeding.
33 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eric Grosemans

  Het zal wel niet in haar arbeidscontract gestaan hebben. Zich verschuilen achter iets als "dresscode" is van geen tel. Stel u voor dat Aldi haar kassiersters zou verplichten om in bikini aan de kassa te zitten, het zou geen verf pakken denk ik, en terecht.

 • Geert Vaelen

  @Bert Camps: Dus een vrouw die een werkpak draagt en in een garage aan auto's werkt is volgens u geen vrouw? Dit is discriminatie, maar het bedrag is wel extreem hoog. Ze werkt er nog geen jaar, je kan dan toch ook geen bedrag eisen dat gelijk staat aan 50 jaarlonen zeker?

 • Guido VandenBerg

  Afgesproken en niks op papier?, niet veel kans denk ik

 • George Duch

  Ludwig, nog nooit in een zwembad geweest zeker?

 • Leopold Vanhoof

  100 dollar zou belachelijk zijn, toch?