Cecile met haar zoon Matthew (links) en diens echtgenoot Elliot.
Volledig scherm
Cecile met haar zoon Matthew (links) en diens echtgenoot Elliot. © Good Morning Britain

Cecile (61) bevalt van eigen kleindochter: “Het was begonnen als een grapje, maar elke moeder zou dit toch voor haar kind doen?”

Twee Amerikaanse homo’s die dolgraag een kindje wilden, zijn op wel heel onorthodoxe wijze trotse ouders geworden. De 61-jarige moeder van één van de mannen droeg negen maanden lang het kindje. Op 25 maart is Cecile Eledge bevallen van haar eigen kleindochter Uma Louise. De belangstelling van de pers was massaal. “Voor mij was er geen verschil met dertig jaar geleden, toen ik mijn eigen kinderen op de wereld zette. Het verbaasde mij dat er zo veel om te doen was”, stelt de vrouw in de Britse ontbijtshow ‘Good Morning Britain’.

29 reacties

 • charline lievens

  3 jaar geleden
  als dit de enige oplossing was en grootmoeder steak en gezond is waarom die negatieve reacties dit gaan niemand kwetsen !!!!!! We leven hélaas In een andere wereld en Veel dingen zijn veranderd.............
 • Christina Keken

  3 jaar geleden
  Nee, ik zou het zelf absoluut nooit en te nimmer doen. Bovendien zijn er meer dan genoeg kleintjes die zonder goede voeding en vooruitzichten moeten leven, ik zou zo'n hummeltje een beter leven gunnen als ik zelf een gezinnetje wilde en het niet mogelijk is.. En verder, zolang niemand ergens schade van ondervindt moet iedereen doen waar hij/zij/het gelukkig van wordt.
 • Lawrence Van Damme

  3 jaar geleden
  "De normaalste zaak van de wereld". Ja zo normaal dat je de pers over de vloer krijgt en duizenden verontwaardigde reacties.
 • Eva Munet

  3 jaar geleden
  Ik denk echt niet dat ik dat zou doen voor mijn dochter. Sorry, maar ik denk het niet.
 • Mireille Van Camp

  3 jaar geleden
  Zus Elliot geeft eicel Matthew geeft sperma Daar is geen sprake van incest. Ze heeft het kind gedragen omdat haar zoon en zijn man dat nu eenmaal niet kunnen. Alleszins veel beter dan een wildvreemde dat te laten doe , waarvan je niet weet hoe ze ermee omgaan. Medische zorgen, voeding, alcohol, roken, ... . Nee aan een vreemde zou in mijn kind niet toevertrouwen in zo een hulpeloze staat. Aan mijn moeder zeker wel en voor mijn kinderen zou ik het liever zelf doen dan iemand anders.
 1. Amerikaan die van cruiseschip viel en pas 20 uur later uit het water werd gehaald: “Mijn redding? Puur de wil om te leven”
  3

  Amerikaan die van cruise­schip viel en pas 20 uur later uit het water werd gehaald: “Mijn redding? Puur de wil om te leven”

  “Puur de wil om te leven.” Dat is wat James Michael Grimes naar eigen zeggen in leven hield nadat hij onlangs in de Golf van Mexico overboord van een cruiseschip viel. Na liefst 20 uur in het water werd de 28-jarige Amerikaan levend uit de zee gehaald. Videobeelden van de redding tonen hoe hij op dat moment nog amper zijn hoofd boven water kon houden.