Canadese agente zet Batman aan de kant... maar niet voor een bekeuring

videostill Twitter
Hij is een bekende in zijn buurt, de Canadese Batman, in het echte leven gekend als Stephen Lawrence. Toen hij in zijn Batmobile-replica naar huis reed van een autoshow, werd hij door een politieagente aan de kant gezet. Hij had echter geen overtreding begaan. De agente had immers wat anders in gedachten...

Lawrence, in zijn omgeving gekend als de ‘Brampton Batman’ reed in Batman-outfit in zijn Batmobile op 18 augustus naar huis van een autoshow. Het opmerkelijke tafereel werd natuurlijk opgemerkt door tal van andere weggebruikers die foto’s van hem begonnen te maken. “Ik probeer dit te vermijden, want het is niet alleen illegaal, het is ook onveilig”, vertelde hij aan de Canadese openbare omroep CBC. Bang dat de andere bestuurders te erg afgeleid zouden zijn en zo ongevallen zouden veroorzaken, vroeg Lawrence aan een agente die naast hem stond voor het rode licht om een politie-escorte.

"Wow"

“Toen ik naast haar stopte, was het eerste dat ze zei ‘wow’", zegt Lawrence, die zelf vooraan in de 40 is. De agente stemde ermee in om hem tijdelijk te begeleiden. Kort nadien maakte ze de Brampton Batman echter met haar zwaailicht duidelijk dat hij zelf aan de kant moest. "Ik zette me aan de kant, sprong eruit en vroeg aan de agente ‘Is alles OK?’ en ze vroeg stilletjes om een foto”, vertelt Lawrence. Daar stemde hij uiteraard mee in. Na de selfie gingen Lawrence en de agente elk hun eigen weg. 

Onderstaande beelden van de dramatische manier waarop hij uit de Batmobile springt, nadat hij aan de kant werd gezet, werden gedeeld op Reddit.

De politie van Ontario bevestigt het verhaal en voegt eraan toe dat de agente aanvankelijk de nummerplaat van de Batmobile niet kon zien. Eens de wagen aan de kant stond, zag ze dat er “DRKNIGHT” op het kenteken stond. “Ze hadden gewoon een fijne conversatie en ze nam een foto met hem”, aldus een woordvoerder. “Er waren geen klachten over zijn rijgedrag of zo. Ze is een nieuwe agente in de regio die werd overgeplaatst vanuit de politie van Toronto, dus ze reed door en had eerder zoiets van ‘wat is dat in godsnaam’?”

Batmobile

Lawrence kocht de Batmobile in 2014 van iemand die een Chevrolet Caprice ombouwde naar een kopie van de Batmobile die werd gebruikt in de Batmanfilm uit 1989. Als de ‘Brampton Batman’ neemt hij deel aan liefdadigsheidsevenementen uit de buurt en hij geniet ervan om als superheld deel uit te maken van de gemeenschap.

“Het was mijn levenslange droom om een Batmobile te bezitten en ik wilde niet om de zoveel tijd aan de kant gezet worden omdat iemand wil weten wie ermee rijdt. Je kent nu misschien mijn naam, maar ik ben zoals Bruce Wayne. Ik kan voor je neus staan en je zou het niet weten – dat maakt het zo tof", vertelt hij.

Gelijkenissen

Stephen Lawrence ziet ook gelijkenissen tussen zijn eigen levensverhaal en dat van Batman/Bruce Wayne uit de DC Comics-reeks. Zijn vader werd immers eveneens vermoord toen hij nog een kind was.

Een foto die is geplaatst door THE DARK KNIGHT (@brampton_batman) op
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wendy Warens

  In België zou hij een stuk of twaalf boetes hebben gekregen en gearresteerd zijn omdat zijn aangezicht verborgen is onder een masker.

 • Jan Mulders

  Probeer dat maar eens in België. Je als non verkleden mag, maar als Batman, dat weet ik nog zo niet.

 • Herman De Gent

  Filmen van achter het stuur terwijl men rijdt, is dat niet gevaarlijk? Achja, met Batman in de buurt kan dat geen probleem zijn...

 • Ann De Boeck

  Als ik die eens kon laten langskomen met zijn Batmobile... Mijn man Dave zou in de wolken zijn! Filmliefhebber dat hij is! Zijn oogjes zouden nogal flikkeren en uitpuilen zoals in die Warner Brothers cartoons ! Nog een dikke knuffel aan mijn moepie voor zijn harde werk in ons huisje en dat we nog veel mogen genieten v. filmavondjes op ons eigen grote witte doek!

 • marie-claire de bosscher

  tof, veel beter dan andere rotzooi die de kranten vullen...