Ga naar de mobiele website
^ Top

Canadese (84) vindt na 13 jaar verlovingsring terug, rondom een wortel

AP
Mary Grams was haar verlovingsring kwijtgeraakt bij het wieden in de tuin in september 2004. De 84-jarige Canadese had zich er al bij neergelegd het kleinood nooit meer terug te zien. Maar toen trok haar schoondochter een heel bijzondere, wat misvormde wortel uit de grond op de familieboerderij in Alberta.

Mary Grams kreeg de diamanten ring in 1951 van haar geliefde, Norman, met wie ze een jaar later zou trouwen. Hem had ze maar niks verteld over het verlies; ze kocht een goedkope vervangring uit schrik voor zijn reactie. "Ik heb er vaak zo vaak om moeten huilen. We zochten ernaar op handen en knieën, maar tevergeefs", zegt Mary aan CBC.

Grams verloor de verlovingsring op de boerderij in Armena in het Canadese Alberta, die al 105 jaar van de familie is. Intussen woont ze in Camrose, 20 kilometer verder, maar de familie heeft nog altijd een moestuin op het domein in Armena. Het was daar dat haar schoondochter, Colleen Daley, wortelen uit de grond haalde en op een wel erg speciaal exemplaar botste, eentje met een diamanten ring rond.

Colleens man herkende het juweel. Hij wist dat zijn moeder haar verlovingsring nooit meer had teruggevonden in de tuin.

Mary kan de unieke vondst helaas niet meer delen met haar echtgenoot. Hij stierf vijf jaar geleden, een maand na hun zestigste huwelijksverjaardag. Ze zal de ring opnieuw rond haar vinger dragen: "Hij past nog altijd".

AP


Meer over2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Dominique Wullaert

    Wortel.zal wel de wortel zijn van melkboer

  • John Klop

    Is da wel een wortel lijkt me meer een butt-plug !

Meld een bug