Canadees schiet hongerige grizzlybeer dood in zijn keuken

facebook
"We hebben ons leven te danken aan onze hond." Aan het woord is een Canadees koppel. Niki en Mark Traverse stonden plots oog in oog met een grizzlybeer. Het dier had zich een weg gebaand naar hun optrekje in Canada en stond plots in de keuken. Mark aarzelde geen seconde, haalde zijn geweer boven en legde de beer neer.

Niki en Mark leven in Kootenay in British Colombia, een beboste streek met nationale parken, rivieren en bergen. De ideale biotoop voor beren dus. Toen Niki gewekt werd en op het gestommel afging, schrok ze. Ze zag plots een grote beer in de keuken staan. De grizzly deed er zich te goed aan katten- en hondenvoedsel.

Ze liep snel weer naar de slaapkamer en verwittigde haar man. Die nam zijn geweer en ging op zijn beurt een kijkje nemen. "Ik ging naar de keuken, stak het licht aan en de beer kwam op me af. Ik haalde toen meteen de trekker over. Ik herlaadde mijn geweer en hij kwam op me af. Toen loste ik een tweede schot. De beer ging neer maar was nog niet dood. Pas na het derde schot was het verhaal over", aldus Mark.

Toen de autoriteiten even later arriveerden, stelden ze vast dat het om een vijftien jaar oude mannelijke grizzly ging. Het is niet gebruikelijk dat beren huizen binnenstappen op zoek naar voedsel maar dit exemplaar was duidelijk ondervoed. De beer was langs een raam de keuken binnengedrongen.