Buschauffeur slalomt te laat langs neervallende spoorwegbarelen

rv
Een buschauffeur met haast heeft vorige woensdag in Polen ei zo na een grote ramp veroorzaakt.

Op drukbekeken bewakingsbeelden is te zien hoe de chauffeur aan een overweg nabij de stad Nowy Dwór Mazowiecki het rode licht negeert en met zijn lijnbus tussen de neervallende spoorbarelen slalomt. De bus bereikt de verste bareel te laat, waardoor het voertuig niet meer weg kan. De chauffeur probeert tevergeefs nog de bareel naar boven te duwen.

Hij probeert daarna op de sporen de machinist van de aanstormende trein te waarschuwen voor het naderende onheil. De trein was al beginnen te remmen, maar kan een aanrijding met de achterkant van de bus niet vermijden. Op de beelden is te zien hoe net voor de aanrijding de buspassagiers de bus uitvluchten. De chauffeur is aangeklaagd voor roekeloosheid en riskeert een celstraf van acht jaar.


9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bartje De Wever

  Slagbomen plooien enorm rap. Zijn zo gemaakt voor die reden ( als men vast zit ertussen) .

 • Rolande De

  Onverantwoordelijk ! Ik zie niet dat die slalomt, hij moest doorgereden hebben, een gebroken slagboom maar het ongeval had vermeden geweest !!!!

 • Gino D.

  Die tweede slagboom zit er juist om te vermijden dat bestuurders gaan slalommen. Een beetje wakkere chauffeur had gewoon door die slagboom gereden. Dat was op dat moment nog de beste oplossing.

 • johanneke li

  volgens mij ligt het probleem vooral bij het feit dat de overweg juist achter een bocht ligt, waardoor je pas op het laatste moment het rode licht kunt zien en dan was het al te laat om correct te stoppen. ik zou in zijn plaats wel verder hebben gereden ondanks de 2e slagboom, of de bus dan dwars gezet zodat er geen deel meer op de sporen blijft.

 • Hey HALLO

  Wat nog grotere idioterie is is dat op de afrit kant een 2e slagboom zit. Het is al erg genoeg dat die chauffeur er op rijd, maar hij mag toch nooit gevangen raken tussen 2 slagbomen. Das pas echt zot