Bruid stuurt koppel met kinderen naar huis op trouwfeest: “Ben ik nu een slecht mens?”

Thinkstock
Op de sociale nieuwssite Reddit gaat een Engelstalige bruid te rade bij haar lezers over een voorval op haar trouwdag. Hoewel het koppel expliciet op de uitnodigingen had geschreven dat ze geen kinderen wilde tijdens de receptie en het feest, hadden twee genodigden die instructie toch in de wind geslagen. De bruid liet dat niet toe en stuurde hen naar huis. “Ben ik nu een slecht mens?”, vraagt ze aan de Reddit-gebruikers.

Je trouwdag is vaak niet de meest ontspannen dag in je leven. Dat is waarschijnlijk een understatement. Je krijgt (normaal gezien) maar één kans om zo'n feest te organiseren en om financiële redenen is dat misschien maar een goede zaak. Vooral de bruid lijdt vaak onder de stress en kan zich in het ergste geval transformeren tot een ware Bridezilla. Of dit zo'n geval was, of de bruid gewoon gelijk had, daarover lopen de meningen uiteen. 

Het koppel wilde een trouwfeest zonder kinderen en had dat via de uitnodigingen laten weten. De bruid wist dus niet goed wat ze zag toen een koppel toch kwam opdagen met hun baby en een peuter van 3 à 4 jaar oud. Ze kenden het koppel niet goed; het waren eerder vrienden van de familie dan van het koppel persoonlijk. 

“Tijdens de huwelijksceremonie liet ik het gewoon voor wat het was. Ik had andere dingen aan mijn hoofd. Ik dacht ook dat iemand de kinderen na de ceremonie misschien kwam ophalen. Dat was ook het geval voor mijn bruidsmeisje en nog enkele andere kindjes”, schrijft de bruid. 

Op de receptie zag ze dan dat de kinderen er nog steeds waren. “Ik had geen zin om het zelf op te lossen en stuurde mijn wedding planner om te vragen of iemand de kinderen nog kwam ophalen. Ik zag ze van op een afstand discussiëren en besloot de wedding planner maar beter bij te staan. Het koppel dacht dat ik hen kwam helpen want ze begonnen te praten over hoe grof mijn event planner wel niet was.”

thinkstock

De bruid herhaalde dat het een kindervrij trouwfeest was en dat het ook zo op de uitnodigingen stond. De moeder van de kinderen verzekerde haar dat ze perfect voor haar kinderen kan zorgen en erop zal toezien dat ze niet in de weg lopen. “Maar dat is naast de kwestie”, antwoordde de bruid toen en haar kersverse man kwam haar te hulp. 

Wanneer dan ook de vader van de kinderen in een hevige discussie verwikkeld raakte met de bruidegom, verloor de bruid haar geduld en stuurde het koppel naar huis. “Gelukkig verlieten ze het feest dan zonder al te veel lawaai maar het hele tafereel was enorm gênant en het waren precies die situaties die ik wilde vermijden.”

“Maakt het feit dat ik ze heb weggestuurd van mij een slecht mens?”, sluit ze af. 

Meningen

Tot haar verbazing waren de meeste lezers het eens met haar beslissing. De meesten vonden het grof van het koppel de instructies op de uitnodiging te negeren. Anderen vonden het niet zo onbeschoft hen weg te sturen, maar konden helemaal niet begrijpen dat ze een kinderloos feest wou. Maar iemand anders schrijft ook: “Je moet helemaal niet uitleggen of verantwoorden waarom je geen kinderen op je eigen feest wil”. 

Op Reddit laat ze ook weten dat enkele van haar familieleden nog steeds kwaad op haar zijn. 
65 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Devlaeminck

  @petra vercauteren. Ik ben getrouwd, heb kinderen en kleinkinderen. Ik weet niet hoe oud de geweerde kinderen waren. Maar kinderen vanaf 5 jaar kunnen wel een receptie aan. Niet een volledig avondfeest, daar moet ik jou gelijk in geven.

 • Dean Janssen

  Principes ja, maar het feest was al gaande. Wat heeft het nut om nog commotie te beginnen en voor drama te zorgen, ook al heb je 200% gelijk! Dit zorgt alleen maar voor onnodige discuties en familieruzies die je nadien met moeite recht krijgt. Telt dan nog jouw laatste woord? Een volwassenen gaan opvoeden...begin daar maar eens aan.

 • Alex Mak

  Ik wens jullie veel geluk met jullie huwelijk. Ik wens jullie het geluk te hebben om één of meerdere kinderen te krijgen. Tenslotte wens ik dat jullie eventuele kinderen regelmatig geweerd worden bij (huwelijks-) feestjes, restaurants, hotels, enz.

 • Muu Muufley

  Johan Dullens daar gaat het hier helemaal niet over.

 • Muu Muufley

  Diegene die het feest organiseert bepaald de regels. Diegene die daar niet mee akkoord zijn zijn niet verplicht op te komen. Kom je toch en ga je tegen de regels in dan heb je geen enkel argument. Einde verhaal!