Brooke (5) moet mama huur betalen: "Zo is ze voorbereid op het echte leven"

De mama van Brooke (5) wil haar dochter huur laten betalen.
Facebook De mama van Brooke (5) wil haar dochter huur laten betalen.
Als het van een Amerikaanse moeder afhangt, betaalt haar vijfjarige moeder Brooke voortaan een wekelijkse huur van 5 dollar. Haar mama Essence Evans wil haar dochtertje zo voorbereiden op het echte leven.

Er komt geen kinderarbeid aan te pas, want Brooke betaalt de vijf dollar integraal van haar zakgeld. Het geld draagt zo bij aan de rekeningen van de elektriciteits- en watervoorziening, internet en televisie, de huishuur en de supermarktboodschappen.

Brooke krijgt wekelijks zeven dollar zakgeld, de overige twee dollar mag ze dus gebruiken voor vrije uitgaven.

Wat Brooke nog niet weet, is dat haar moeder het geld eigenlijk stort op een spaarrekening. Indien Brooke de vijf dollar elke week blijft betalen heeft ze op haar achttiende 3.380 dollar gespaard. Een aardig duwtje in de rug wanneer ze uit huis gaat en gaat studeren. Mama Essence deelde zondag haar voornemen via Facebook en roept op te delen, wat massaal wordt gedaan.  Essence krijgt duizenden positieve reacties.

Mama Essence Evans.
facebook Mama Essence Evans.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eida Lam

  Moet toegeven, dat ik dat eigenlijk een heel lieve mama vind.

 • Marc Buitink

  Ik deel uw mening Koenraad.. Zeer goede basisopvoeding inzake financiën, echter inderdaad denk ik dat een kind van 5 nog niet bewust is van het concept zakgeld, alsook uitgeven en waarde van het geld.. Het is wel een goede manier om een mooie cent te sparen voor de toekomst.

 • Arthur Houben

  Alsof een kind van 5 jaar enig besef heeft wat dit betekent...maar mama heeft weer in de belangstelling gestaan en daar ging het om. Vele ouders sparen voor hun kinderen maar beliegen dan hun kind niet, ouders zijn ten andere verantwoordelijk voor het onderhoud van hun kinderen tot meerderjarigheid en dat kan zelfs gerechtelijk afgedwongen worden.

 • karien denil

  heel goed….super idee van deze mama !

 • Koenraad Verstraeten

  Goede 'parental guiding', doch ik vraag me af of zakgeld op haar vijfde niet een tikkeltje te vroeg is. Het motief echter vind ik reuze.