Bromfietsers zijn zo dronken dat alcoholtester van politie het begeeft

Foto ter illustratie.
ANP XTRA Foto ter illustratie.
Twee Nederlandse bromfietsers die gisteravond in Geldrop (Eindhoven) door de politie werden tegengehouden, waren zò dronken dat een storing ontstond in de alcoholtester van de politie.

In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie in Geldrop zij twee mannen tegen. Zij reden slingerend over de hele rijbaan, op hun brommer. ,,Reden voor een controle", aldus de politie.

Laveloos

De twee konden tijdens de controle niet op hun benen blijven staan. Ook afstappen en de bromfiets overeind houden, lukte het laveloze duo nog nauwelijks. Ze moesten allebei mee naar het bureau om te blazen.

Daar blies de eerste man vierenhalf keer de toegestane hoeveelheid. In combinatie met de penetrante lucht van alcohol die om de man heen hing zorgde dat ervoor dat het testapparaat een storing kreeg. Zo kon de tweede man niet meer blazen.

Na ruim drie kwartier lang luchten, lukte het wel. De tweede feestvierder blies vier keer de toegestane hoeveelheid. Ook was zijn rijbewijs ongeldig verklaard en was zijn ID al jaren verlopen. Beide mannen moeten zich verantwoorden bij de rechter.
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sven Hollanders

  Wow, en dan zegt de politie hier er al iets van als je 0,01 promille onder de maximum zit :)

 • Jos Goris

  Er had er ene nen compresseur bij zeker?

 • Lily liken

  Gewoon blijven jagen automobilist en bromfietsers EN fietsers gerust laten . Die twee laatste zijn zwakke weggebruikers zie je .

 • danny buyse

  4 x zoveel als toegelaten is in België 2 promille in het bloed. Er zijn er al tegengehouden met meer dan 4 promille in hun bloed. In België mag je niet 0.20 promille blazen of 0.5 promille in je bloed hebben. Wat je blaast moet je maal 2,5 doen dan weet je werkelijk hoeveel alcohol er in je bloed zit.

 • Dirk Landuyt

  Toestel opnieuw ijken. 4,5x de toegestane limiet is dodelijk. Waarschijnlijk hebben die ambtenaren zelf geblazen, hun slachtoffers zouden te zat zijn om maar iets te kunnen.