Britse tiener ontdekt megaspin met kroost in haar slaapkamer

De spin van zo'n 12 centimeter werd omringd door tientallen babyspinnen.
Twitter / LydiaUty De spin van zo'n 12 centimeter werd omringd door tientallen babyspinnen.
Een Britse tiener kreeg de schrik van haar leven toen ze tijdens de grote schoonmaak van haar slaapkamer een gigantische spin ontdekte. De spin van zo'n 12 cm groot was niet alleen, maar omringd door een leger aan babyspinnen.

"Ik wilde de kamer in de fik steken toen ik dit zag", verkondigt de geschrokken Lydia (19) op Twitter. De griezelige foto die ze op sociale media deelde is inmiddels duizenden keren geliket en geretweet.

"Ik zou m'n hele huis afbranden", tweette iemand. "Betaalt die spin ook huur, aangezien ze met haar hele gezin je huis bewoont", grapte een ander.

Kelder en zolder
Britse deskundigen stellen dat spinnen van dit formaat in veel huizen voorkomen. Ze verstoppen zich het liefst in kelders en op zolders, maar ook tussen houten constructiebalken in het plafond.

Bij de 19-jarige Lydia zat de spinnenfamilie gewoon achter een paar planken. "Het is een hoekje dat ik eigenlijk nooit schoonmaak", geeft ze toe.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Cat People

  @Kris Hermans: Grote huisspin of Tegenaria parietina

 • Berdine BERDINE JOOS

  Soep van maken , is echt lekker en zitten geen botten in na het kooken

 • A. A.

  Idem hier..

 • Jef Patat

  Idem hier kris

 • Tuur Tureluur

  Kunden jullie niet vermelden of het ol een gevaarlijke soin ging of niet?