Britse studente op verlaten strand in Kreta lastiggevallen door twee kerels en toen kwam Pepper

Het strand van Georgioupoli op Kreta.
THINKSTOCK Het strand van Georgioupoli op Kreta.
De 25-jarige Georgia Bradley beleefde de schrik van haar leven toen ze als toeriste een wandelingetje maakte op een verlaten stukje strand op het Griekse eiland Kreta. De Britse universiteitsstudente kreeg plots te maken met twee opdringerige Grieken. Toen één van hen haar bij de arm greep, dook er een onverwachte redder op.

Haar vriendje zat in een bar in de buurt toen Bradley lastiggevallen werd door de twee kerels. "Ze bleven maar aandringen dat ik iets met hen zou gaan drinken", zegt ze. "Ik bleef hen zeggen dat ik dat niet zag zitten. Toen greep er een mij bij de arm. Ik wist niet wat er zou gebeuren. Ik was helemaal alleen in een lastige situatie."

Maar daar kwam redder Pepper - de naam die de Britse reizigers sindsdien aan het dier gaven - al aangerend. Een kleine, zwarte hond, die begon te blaffen, op te springen tegen Bradley en haar handen te likken. De twee mannen bedachten zich blijkbaar en dropen af. De hond volgde Greorgia Bradley daarna tot aan haar appartement.

Lees verder onderaan.

Straathond

Volgens de studente was haar redder in nood een achtergelaten straathond. Ze probeerde het dier onder te brengen in een plaatselijk asiel, zonder succes. Pepper bleef het koppel verder volgen op hun vakantie en liep zelfs hun auto achterna toen ze weer naar de luchthaven reden. "Dat brak mijn hart. Thuis bleef ik maar aan de hond denken. Ik pakte de eerste vlucht terug, dat was twee weken later." Na vijf weken zoeken vond ze dan Pepper terug op Kreta, op het strand van Georgioupoli waar ze werd lastiggevallen.

Uiteindelijk kon Bradley de inmiddels zwangere Pepper adopteren en, na een derde vlucht naar Kreta, mee naar Engeland nemen. Dat heeft haar duizenden euro's gekost: vaccinaties, inplanting van een microchip, aanvraag van een dierenpaspoort, 21 dagen quarantaine en vluchten. Maar voor Georgia Bradley was het dat allemaal waard. "Een maffe tocht, maar ik ben superblij. Pepper heeft zich prima aangepast." Een week na aankomst in Cornwall, beviel Pepper van zes puppy's.