Britse politie rukt massaal uit... voor gigantische kerstbal op strand

De bom bleek geen bom.
Tower Hamlets Police De bom bleek geen bom.
De politie in het Engelse Wapping, ten oosten van Londen, is gisteren met man en macht uitgerukt na meldingen over een bom die was aangespoeld op de oever van de Theems. 

Al snel bleek het niet te gaan om een bom, maar om een gigantische kerstbal. “A Wapping great bauble (kerstbal)”, grapte de politie op Twitter.

Studenten van de nabijgelegen Kingston University en mensen met een woning dicht bij de bom werden na de vondst (toen nog niet bekend was dat het om een kerstbal ging) gevraagd hun huizen te verlaten. Een speciaal uitgerukt ontmijningsteam kon na de ontdekking rustig weer naar huis. De kerstbal is inmiddels vernietigd om verdere verwarring te voorkomen. 

Een week geleden werd nog een niet-ontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden in Kingston-upon-Thames, ten zuidwesten van Londen. Dat de politie dacht dat het hier opnieuw om een bom ging, was dus zo vreemd nog niet. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.