Britse (81) beleeft 'rampzalige' vakantie in Spanje: "Te veel Spanjaarden"

Foto ter illustratie
REUTERS Foto ter illustratie
De Britse Freda Jackson (81) had lang uitgekeken naar haar vakantie in de Spaanse badplaats Benidorm. Maar het werd niet wat ze er van verwacht had. De belangrijkste reden: de vele Spanjaarden.

"Het hotel zat vol Spaanse toeristen”, vertelde ze aan de Lancashire Telegraph. "Ze werkten ons op de zenuwen, omdat ze zich zo onbeschoft gedroegen. En het entertainment in het hotel was volledig gericht op Spanjaarden. Waarom kunnen zij niet ergens anders naartoe op vakantie gaan?”

De vakantieproblemen begonnen overigens al eerder voor Jackson en haar reisgenoot, een 61-jarige vriend. Enkele dagen voor de trip kwamen ze erachter dat hun reis een dag was vervroegd, iets wat reisbureau Thomas Cook was vergeten door te geven. Bovendien hadden ze vanwege hun beperkte mobiliteit gevraagd om een hotel in een vlakke omgeving, maar kwamen ze in een heuvelachtig gebied terecht. "We hadden de grootste moeite om deze vakantie te kunnen betalen en het is volledig in het water gevallen. Ik heb ervan moeten huilen.”

Vakantievoucher

Jackson en haar vriend hebben bij Thomas Cook het volledige bedrag teruggeëist dat ze voor de trip hebben betaald: 1.133 pond (1.268 euro). Aanvankelijk moesten ze het doen met een vakantievoucher ter waarde van 75 pond, maar inmiddels heeft het reisbureau een beter bod gedaan: 566 dollar (634 euro). Of de Britse vakantiegangers hiermee akkoord gaan, is nog niet bekend. Thomas Cook benadrukt evenwel dat het geld niet wordt betaald vanwege de klacht over "te veel Spanjaarden", zo meldt de Daily Mail.
126 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Nicole Serneels

  Dat is een grappige madame

 • Febe Chapin

  Een echte pretbederver is te veel Britten. Luidruchtig en totaal respectloos. Russen en Duitsers drinken ook veel, maar ze bederven niemands pret en ze zijn mooi om te zien, letterlijk.

 • Didi Bellens

  Ik zou ook liever hebben dat de Britten in de UK blijven want met hun zuipgedrag en lawaaierigheid zijn ze de verschrikkelijkste mensen om te hebben in je hotel. Spanjaarden maken ook wel veel lawaai, maar dan moet je maar oordopjes insteken.

 • thomas dane

  En dat is natuurlijk de fout van de Tour Operator... Kan je ook een klacht indienen als je een strandvakantie boekt, dat er teveel zand op het strand lig, of een watervilla boekt en je klaagt dat er teveel water rond de villa ligt...

 • Erik van looveren

  Je moet goed gek zijn, als je 1268 euro betaald, om in Benidorm te gaan zitten. Heeft veel weg van Blankenberge.