Brits koppel stopt met kinderen maken na 20ste baby: "We kunnen geen naam meer verzinnen"

rv
In september zal het grootste gezin van Groot-Brittannië twintig kinderen tellen, want dan wordt de jongste geboren, een zoon. Maar daarna is de maat vol voor moeder Sue (42) en vader Noel Radford (46). Niet omdat ze dat niet meer aankunnen, maar omdat ze geen naam meer kunnen verzinnen.

"Mijn moeder heeft me altijd aangeraden om te stoppen waarmee ik begonnen ben", zegt Sue in het Britse dagblad 'The Sun'. Het eerste kind van de Radford-familie was namelijk ook een zoon, Chris. Hij is nu 28 jaar oud. Sue beviel van hem toen ze amper 14 jaar oud was. Het jonge koppel wilde het kind absoluut houden, temeer omdat ze allebei zelf geadopteerd zijn.

Honden
Sue trouwde met Noel toen ze 17 jaar was en de kinderen bleven maar komen. Na Chris kwamen Sophie (23), Chloe (21), Jack (20), Daniel (18), Luke (16), Millie (15), Katie (14), James (13) Ellie (12) Aimee (11), Josh (9), Max (8), Tillie (7), Oscar (5), Casper (4), Hallie (23 maanden) en Phoebe (10 maanden). In de tussentijd haalde het gezin ook nog eens drie honden in huis.

Het koppel leegt dagelijks zeven wasmanden, geeft elke week meer dan 250 euro uit aan boodschappen en deelt met hun negentien kinderen één enkele badkamer. Maar nu heeft het kopzorgen. Ze zijn er namelijk nog altijd niet uit hoe hun nieuwe spruit zal heten. Daarnaast geeft vader Noel toe dat hij de namen van zijn kinderen soms door elkaar haalt.

Gekkenwerk
Mede daarom besloot het gezin na de geboorte van het jongste kind in september te stoppen met kinderen maken. Moeder Sue ziet ook in dat de risico's steeds groter worden naarmate ze ouder wordt. "Bij mijn laatste twee zwangerschappen voelde ik de vermoeidheid al veel erger", zegt Sue. "Toch houden we ervan dat we zo'n groot gezin hebben. We zijn graag omringd door kinderen en vreugde. Soms is het gekkenwerk, maar we zijn gezegend."