Brit (19) start crowdfunding ... om zijn vakantie naar Spanje te bekostigen

Strandgangers in Platja d'Aro aan de Costa Brava. Inzet: Aiden Dugdale (19).
reuters - facebook Strandgangers in Platja d'Aro aan de Costa Brava. Inzet: Aiden Dugdale (19).
Een jonge Brit ziet naar eigen zeggen hoe de ene 'steuntrekker' na de andere het vliegtuig opstapt voor een strandvakantie in buitenlandse vijfsterrenhotels, terwijl hij amper genoeg geld heeft voor een avondje uit in zijn woonplaats, de Engelse stad Burnley. Aiden Dugdale (19) is daarom een crowfunding gestart met de bedoeling genoeg geld in te zamelen voor een strandvakantie in Spanje. Zijn initiatief zorgt voor flinke wrevel, hilariteit én sympathie.

De kerel deed zijn plannen uit de doeken op zijn Facebookpagina en wil 1.000 pond (1.145 euro) inzamelen. Aiden maakte een pagina aan op justgiving.com, een crowdfundingwebsite die wordt gebruikt voor reguliere goede doelen. Zo kan er onder meer geld worden geschonken aan nabestaanden van slachtoffers van de vuurramp in de Londense woontoren Grenfell. Deze projecten staan op justgiving.com gecategoriseerd met de tag 'emergencies' of 'noodgevallen'. Aiden vindt zijn plan evengoed een noodgeval en gebruikt dezelfde tag.

"Alvast genoeg voor de bus"

Aidens plan zorgt voor een pak reacties. De ene vindt het schaamteloos, anderen vinden het hilarisch en feliciteren hem. "Ga gewoon werken" moet het afleggen tegen "YOLO" (You Only Live Once) en "de rest is jaloers, jij bent tenmiste eerlijk'. Het beoogde bedrag is echter nog lang niet binnen. Negen personen zijn tot nu toe bereid gevonden om een klein bedrag te doneren. "Met deze twee pond heb je alvast genoeg voor een ritje met de bus", luidde het bij een van hen.

Eén anonieme weldoener schonk liefst 100 pond (114 euro) en deed dat met de boodschap: "Veel plezier, wees vriendelijk tegen iedereen en geniet van het leven."

"Als ik genoeg inzamel voor een vakantie, dan vertrek ik meteen naar Spanje. Ik ben nog nooit buiten Groot-Brittannië geweest", liet Aiden optekenen aan de krant The Sun.

De bewuste pagina op justgiving.com
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sonia Lockkamper

  er zijn dus mensen die dit bedelen noemen mijn zus moet het rooien met een klein pensioen en door omstandigheden moest ze duur gaan huren nu valt een en ander weg en moet ze kleiner gaan wonen één probleem ze heeft de borg niet en die van nu krijgt ze pas terug als ze verhuist is dus dit is ook bedelen omdat ze niet naar ocmw wil gaan?

 • Rene Dannau

  aan al de klagers die vinden dat hij maar moet werken het is jullie fout dat hij geen werk vind wand jullie werken zo hard dat hij overbodig is, als jullie minder werk verzetten dan zal hij ook werk vinden, daaruit volgt dat hij overvloed aan tijd heeft terwijl jullie geen tijd hebben dus kan je bij hem wat tijd kopen en hiermee kan hij dan op reis.

 • Peggy Cornelis

  leefloner omdat niet anders kon door scheiding werk zoeken niet eenvoudig je verliest haast de moed maar zet door. Ik kan niet op reis en ik doe het niet snap niet hoe sommigen dit kunnen. Iedere euro overweeg ik bonnen plannen beetje opzij onverwachte kosten. maar op reis nee dat lukt niet

 • Bernaerts Diane

  Marc Sierens: en wat brengt jou ertoe voetstoots aan te nemen dat "onze medemensen met migratie-achtergronden" niet werken?

 • johny daneels

  Een eerlijke jongen, wat anders dan die leefloners hier die ook op reis gaan op mijn kosten zonder te werken