Braziliaan met mes in hoofd legt 100 km af naar kliniek

THINKSTOCK
Een Braziliaan die bij een ruzie een mes van 30 centimeter lengte in het hoofd had gekregen, heeft een reis van 100 kilometer in de wagen afgelegd om in het dichtstbijzijnde ziekenhuis, in Teresina in de staat Piaui, behandeld te worden. Daar werd de man geopereerd.

"Hij arriveerde om 4 uur zondagochtend en werd twee uur na zijn aankomst geopereerd. De ingreep duurde drie uur. De man stelt het goed en zal er ook niets aan overhouden", zei de woordvoerder van het ziekenhuis vandaag.

Het mes zat boven het linkeroog en was via de mondholte in de rechterkaak beland, aldus de artsen.

Mirakel
Volgens dr. Gilberto Albuquerque is het snelle herstel van de 39-jarige Juacelo Nunes een mirakel. "Normaal overleven mensen zo een wonde niet", verklaarde de arts, "omdat verschillende zenuwen en aders doorboord waren." Naast de hoofdwonde had Nunes ook nog drie andere messteken geïncasseerd: twee in de borstholte en een in de schouder.

Helse rit bij volle bewustzijn
De ruzie gebeurde in de gemeente Agua Branca, op 100 km van de hoofdplaats van Piaui, een arme staat in het noordoosten van Brazilië. Nunes, die aan de kost komt als motortaxichauffeur, had er twee uur over gedaan om de afstand tussen Agua Branca en Teresina af te leggen. Hij werd er door familieleden naartoe gereden, maar was tijdens de hele rit bij volle bewustzijn. De artsen willen hem nog een dag of drie in observatie houden, want zijn long is bij een van de messteken geraakt.