Brandweer moet man bevrijden die vier uur gekneld zit in wasmachine

De brandweer besloot de hele machine te demonteren om de man te bevrijden.
Bankstown Fire and Rescue/Facebook De brandweer besloot de hele machine te demonteren om de man te bevrijden.
In de Australische stad Sydney heeft de brandweer een man moeten bevrijden die vast was komen te zitten in een wasmachine. Toen de brandweer aankwam, kregen de pompiers te horen dat de man al ruim drie uur met zijn benen in de toplader gekneld zat. Het duurde een uur vooraleer de brandweer de machine rond de man wist te ontmantelen.

"Deze interventie was interessant want onze ploeg had nog nooit eerder een wasmachineredding uitgevoerd. Onder leiding van officier David Cross zijn onze mannen erin geslaagd de patiënt te bevrijden door de machine te ontmantelen", zo meldt Bankstown Fire and Rescue op Facebook.

"De wasmachine moest systematisch ontmanteld worden. Eens de buitenkant van de machine verwijderd was, moesten de brandweerlieden de stalen trommel wegsnijden om de patiënt te bevrijden".

Moraal van het verhaal? Zijn je kleren vuil, trek ze dan uit voor je ze in de wasmachine gooit.

Eens de buitenkant van de machine verwijderd was, moesten de brandweerlieden de stalen trommel wegsnijden om de patiënt te bevrijden
Bankstown Fire and Rescue/Facebook Eens de buitenkant van de machine verwijderd was, moesten de brandweerlieden de stalen trommel wegsnijden om de patiënt te bevrijden