Brandweer en artsen bevrijden man na zes uur van penisring

thinkstock
Twee brandweerploegen en een team artsen hebben uren nodig gehad om een man te bevrijden van zijn penisring. De man werd per ambulance zaterdagnacht binnengebracht in het ziekenhuis in de oostelijke Engelse stad Ipswich. 

De spoedartsen trachtten tevergeefs de metalen ring, die achter de balzak was geplaatst, met glijmiddel van het lid te schuiven. De poging mislukte. Een tienkoppige brandweerploeg werd erbij gehaald. Zij gingen in de operatiekamer met hydraulische werktuigen aan de slag. Maar dat bracht evenmin soelaas. 

Een tweede brandweerploeg belandde rond kwart na vier 's ochtends vroeg op de spoedafdeling. Ze gebruikten dit keer een niet-gespecificeerd klein snijtuig. De penisring kon uiteindelijk, na liefst zes uur, worden verwijderd. Of de man nog meer medische verzorging nodig had, wou een woordvoerder van het ziekenhuis niet kwijt. Evenmin werd zijn identiteit bekendgemaakt.

 De brandweer van Londen verspreidde jaren geleden een ludieke video om de mensen te wijzen op de gevaren van 'cockringen' die worden aangebracht om langer een erectie te kunnen houden. Dit deden ze om iets te doen aan de tijdrovende, te vermijden interventies. In 2016 moest de brandweer in de Britse hoofdstad negen keer uitrukken om penisringen te verwijderen. Liefst 27 keer werden personen bevrijd die met handboeien aan het bed waren vastgeketend na een fout gelopen seksspelletje.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Stan Boudewijns

    Daar heb je echt geen 20 man voor nodig. Één iemand met een kniptang en de ring is er af. Dat hoeft zelfs niet in het ziekenhuis.

  • Thierry Vansweevelt

    Al dat belastinggeld... weg... omdat een idioot van die vieze rommel nodig heeft om aan zijn trekken te komen...