De gecrashte Tesla Model 3 in Corvallis, Oregon.
Volledig scherm
De gecrashte Tesla Model 3 in Corvallis, Oregon. © Corvallis Police Department

Brandende accu's van gecrashte Tesla vliegen slaapkamer binnen en belanden in ander huis zelfs op iemands schoot

Bij een opmerkelijk ongeval met een Tesla S in de Verenigde Staten zijn brandende accu-cellen van de gecrashte elektrische wagen honderden meters van de ongevalsplek weggeslingerd. Ze vlogen onder meer door een slaapkamerraam in één huis en landden in een ander huis op iemands schoot.

21 reacties

 • Geert Tamsyn

  10 maanden geleden
  Bij een crash aan 160 km. per uur, vliegt van alles in het rond. Als het geen batterijen zijn, is het een motor van 250 kilo.
 • Geert Vaelen

  10 maanden geleden
  In zo'n batterijpack zitten precies allemaal AA-batterijtjes aaneen gekoppeld. Maak het maar mee, je zit gezellig tv te kijken en plots landt er een brandende batterij in je schoot. Dit is toch een probleem met de veiligheid me dunkt. Een crashke en de batterijen vliegen overal in het rond en laat zelfs huizen in de fik vliegen.
 • Johan Vroonen

  10 maanden geleden
  Dit ongeval toont aan hoe veilig elektrische auto's zijn. Voor mij alleszins geen gas, benzine of diesel meer, niet alleen qua veiligheid, onderhoudskosten of zuivere lucht maar vooral om de volgende grote krisis te beperken, nl klimaatopwarming!
 • Geert Tamsyn

  10 maanden geleden
  In Li-ion en LiFePo zit geen lood, in de nieuwe Tesla batterijen geen kobalt.
 • raf peeters

  10 maanden geleden
  Umnicore ?.Umnicore is dat niet verantwoordelijk  voor de hoge loodgehaltes bij kinderen aldaar( HLN 27.11.2020)?.Ach ja vroeger was 20microgram/deciliter bloed ,nu 10,ook met 10 is 10 microgram teveel. Niet alleen in Afrika waar kinderen de kobalt voor Musk zijn batterijen ontginnen en sterven ,zelfs in Belgie laat ie zijn stempel na,zeer milieuvriendelijk nietwaar.Nu kunnen 28 gezinnen plaats ruimen voor dit o zo milieu vriendelijk bedrijf(HLN26.11.2020).Geld is wat telt anders niks
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.