De bekende Amerikaanse fastfoodketen Wendy’s heeft opnieuw verlies geleden in een langlopende rechtszaak tegen een kleine Nederlandse frituur in het Zeeuwse Goes.
Volledig scherm
De bekende Amerikaanse fastfoodketen Wendy’s heeft opnieuw verlies geleden in een langlopende rechtszaak tegen een kleine Nederlandse frituur in het Zeeuwse Goes. © REUTERS


David vs. Goliath: één kleine snackbar in Nederland verhindert nu al 21 jaar dat hamburgerketen Wendy's restaurants kan openen in de Benelux

De kleine Nederlandse snackbar “Wendy’s” mag zijn naam houden. Het gerechtshof in Den Bosch wees een eis van de grote Amerikaanse fastfoodketen Wendy’s af om de snackbar te verbieden die naam in de Benelux te gebruiken. En daarmee is het voor het Amerikaanse Wendy’s nog altijd niet mogelijk om het merk hier te registreren en vestigingen te openen.

 1. Kentucky Fried Chicken (KFC) opent deuren op Grote Markt: “Toch eens iets anders dan een hamburgerkeet”
  PREMIUM
  Leuven

  Kentucky Fried Chicken (KFC) opent deuren op Grote Markt: “Toch eens iets anders dan een hamburger­keet”

  Kentucky Fried Chicken opende vandaag de deuren in hartje Leuven. Omstreeks 11 uur stond er al een lange wachtrij voor de deur en dat deed manager Parvane Belehshoo veel plezier. “Ik ben ontzettend blij om te zien dat KFC zo warm onthaald wordt door iedereen”, klinkt het. Ook het Leuvense stadsbestuur heet het fastfoodrestaurant welkom en wel omdat KFC rekening hield met het historisch kader van de binnenstad.
 2. Tweede McDonalds is een feit maar wordt Leuven niet stilaan de hoofdstad van de fastfood? “Stijgende aanwezigheid van horeca in Bondgenotenlaan zorgt voor meer beleving”
  PREMIUM
  Leuven

  Tweede McDonalds is een feit maar wordt Leuven niet stilaan de hoofdstad van de fastfood? “Stijgende aanwezig­heid van horeca in Bondgeno­ten­laan zorgt voor meer beleving”

  Leuven telt vanaf vandaag twee restaurants van McDonald’s. Op de Bondgenotenlaan opende vandaag een tweede vestiging. Volgens schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V) toont de komst van een tweede McDonalds in de stad aan dat Leuven weer begint te herleven. “Dit zal een positief effect hebben op alle handelszaken in deze vooraanstaande winkelstraat”, klinkt het optimistisch.