De bekende Amerikaanse fastfoodketen Wendy’s heeft opnieuw verlies geleden in een langlopende rechtszaak tegen een kleine Nederlandse frituur in het Zeeuwse Goes.
Volledig scherm
De bekende Amerikaanse fastfoodketen Wendy’s heeft opnieuw verlies geleden in een langlopende rechtszaak tegen een kleine Nederlandse frituur in het Zeeuwse Goes. © REUTERS


David vs. Goliath: één kleine snackbar in Nederland verhindert nu al 21 jaar dat hamburgerketen Wendy's restaurants kan openen in de Benelux

De kleine Nederlandse snackbar “Wendy’s” mag zijn naam houden. Het gerechtshof in Den Bosch wees een eis van de grote Amerikaanse fastfoodketen Wendy’s af om de snackbar te verbieden die naam in de Benelux te gebruiken. En daarmee is het voor het Amerikaanse Wendy’s nog altijd niet mogelijk om het merk hier te registreren en vestigingen te openen.

 1. Tweede McDonalds is een feit maar wordt Leuven niet stilaan de hoofdstad van de fastfood? “Stijgende aanwezigheid van horeca in Bondgenotenlaan zorgt voor meer beleving”
  PREMIUM
  Leuven

  Tweede McDonalds is een feit maar wordt Leuven niet stilaan de hoofdstad van de fastfood? “Stijgende aanwezig­heid van horeca in Bondgeno­ten­laan zorgt voor meer beleving”

  Leuven telt vanaf vandaag twee restaurants van McDonald’s. Op de Bondgenotenlaan opende vandaag een tweede vestiging. Volgens schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V) toont de komst van een tweede McDonalds in de stad aan dat Leuven weer begint te herleven. “Dit zal een positief effect hebben op alle handelszaken in deze vooraanstaande winkelstraat”, klinkt het optimistisch.
 2. Baby wordt elf weken vóór geboorte geopereerd aan open rug: "Alsof ik twee keer van hetzelfde kind beval”

  Baby wordt elf weken vóór geboorte geopereerd aan open rug: "Alsof ik twee keer van hetzelfde kind beval”

  “Alsof ik twee keer van hetzelfde kind ga bevallen.” Jaiden Ashlea drukt het wat sterk uit, maar de medische technologie achter haar delicate ingreep spreekt zeker en vast tot de verbeelding. Artsen voerden via een keizersnede een operatie uit aan de open rug van haar ongeboren baby. Daarna ging de foetus opnieuw de baarmoeder in voor de resterende elf weken van de zwangerschap.