Boze professor snijdt lip van vrouw af omdat ze wil scheiden

Thinkstock

Een professor wordt aangeklaagd voor het plegen van een aanval met geweld. De man kon niet verkroppen dat zijn vrouw wou scheiden. Hij sneed haar onderlip af en at een stuk uit haar gezicht op. Hij wou er naar eigen zeggen zeker van zijn dat ze niemand meer zou kunnen zoenen. De Zweed riskeert nu tot tien jaar gevangenis.

De 52-jarige man is een gerespecteerde professor aan het Karolinskainstituut in Stockholm. Volgens de aanklagers werd hij woest toen zijn vrouw hem vertelde dat ze wou scheiden. "Ik krijg een paar jaar gevangenisstraf en jij levenslang omdat je niemand meer zal kunnen kussen", verklaarde de professor volgens aanklager Jakob Holmberg.

De gruweldaad had in mei plaats in de woning van het stel. Volgens de kant Aftonbladet wachtte de professor tot zijn vrouw in slaap gevallen was en sneed hij haar onderlip af met een scalpel. Hij sneed ook nog een stukje uit haar gezicht en verorberde het.

Aanvankelijk luidde de aanklacht poging tot moord maar de beklaagde verklaarde tijdens het politieverhoor dat hij niet de intentie had om zijn eega te vermoorden. "Hij hielp haar en bleef bij haar tot de politie arriveerde", aldus Holmberg. Na de aanval werd de vrouw overgebracht naar een schuiladres en onderging ze plastische chirurgie. Ondanks de inspanningen van de artsen kon de lip niet meer volledig hersteld worden. De Zweed riskeert nu een zware gevangenisstraf. Aanklager Holmberg wil dat hij minstens de helft van de straf uitzit.