Boze passagier gaat zo hevig tekeer tegen hostess op Brussels Airport dat ze in tranen uitbarst

videostill
Een passagier krijgt bakken kritiek voor zijn scheldtirade op Brussels Airport. De man ging zo hevig tekeer tegen een Vlaamse hostess van Ryanair dat ze uiteindelijk in tranen uitbarstte. Een man die tussenkwam, kreeg talloze beledigingen naar zijn hoofd geslingerd.

Deze video doet de gemoederen online hoog oplaaien. In het filmpje, waarvan je hier een fragment ziet, is te zien hoe een boze Ryanair-passagier een hostess intimideert.

De man wou vorige week donderdag een vlucht van Brussel naar Berlijn nemen, maar werd niet toegelaten op het vliegtuig omdat hij geen vooraf geprinte boardingpass had. Dat schoot duidelijk in het verkeerde keelgat.

"Kaalkop! Dikzak!"

Het staat duidelijk in de Ryanair-voorwaarden dat passagiers op voorhand hun boardingpass moeten afdrukken. De hostess vraagt de man 50 euro te betalen, maar dat weigert hij. Wat volgt, is een minutenlange tirade.

De hostess dreigt ermee de security te bellen, maar dat werkt als een rode lap op een stier bij de passagier. En wanneer een andere passagier probeert tussen te komen, is het hek helemaal van de dam. "Wie ben jij, kaalkop!" en "Ga wat lopen, dikzak" zijn slechts enkele van de vele scheldwoorden die de boze passagier naar de man slingert.

Andere passagiers bekommeren zich ondertussen om de hostess, die in tranen is uitgebarsten.

Ex-politieagent getuigt

Phil, een Duitse ex-politieagent, was ter plaatse op het moment van het incident. Hij vertelt aan onze redactie dat het filmpje pas begint op het moment waarop het voor hem het beste uitkomt. "De dame heeft drie of vier keer beleefd uitgelegd dat hij niet zonder afgedrukte boardingpass op het vliegtuig kon", zegt Phil. "Het filmpje begint pas wanneer de situatie uit de hand loopt en de hostess de security erbij wil halen."

Phil vertrouwde de hostess toe dat hij een voormalig agent is en wendde zich dan tot de passagier. Hij bleef nadien ook bij de man tot de security ter plekke kwam. De passagier werd van het vliegtuig gehaald.

Phil wendt zich tot de hostess, die in tranen is uitgebarsten.
videostill Phil wendt zich tot de hostess, die in tranen is uitgebarsten.

"Is het omdat ik zwart ben?"

De boze passagier zette zelf het filmpje online. Hij beweert dat het filmpje het bewijs is dat racisme nog altijd aanwezig is in de maatschappij. "Is het omdat ik zwart ben?" zegt de man op YouTube. Phil benadrukt dat de man absoluut niet racistisch is behandeld. "Op geen enkel moment heeft iemand zich racistisch uitgelaten. Die passagier gedroeg zich van in het begin agressief."