Boze cafébaas giet pannenkoekenbeslag over belastinginspecteurs

thinkstock
De uitbater van een cafetaria op het Griekse eiland Lefkada werd vrijdag zo kwaad bij een controle van de Griekse belastingdienst dat hij twee inspecteurs overgoot met pannenkoekenbeslag. Dat zei het hoofd van de Griekse belastingdienst, Giorgos Pitsilis, op de Griekse radio.

De cafetaria-uitbater, die inmiddels is gearresteerd, wilde met zijn actie protesteren tegen de in zijn ogen niet-aflatende controles door de belastingdienst. "Er zijn mensen die geloven dat ze weg kunnen komen met scheldpartijen, handtastelijkheden en andere aanvallen'', zei Pitsilis. "We laten ons niet intimideren'', voegde hij daaraan toe.

De Griekse overheid probeert met controles de belastingmoraal van burgers en bedrijven te verbeteren. Vooral het sjoemelen met de btw-afdracht door ondernemers is in het Zuid-Europese land een wijdverbreide praktijk.

Duitse wetenschappers denken dat de omvang van de schaduweconomie van Griekenland ruim een vijfde van het bruto binnenlands product van het land bedraagt.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Etienne Boeckx

  Konden de heren niet wachten tot de pannenkoeken klaar waren

 • P DG

  Hoeveel schatten die inspecteursde waarde van het beslag?

 • Jef De busser

  En wij maar betalen voor die bende profiteurs !

 • Daniel Corstjens

  Die hete Jacobs!

 • randy ghesquire

  Respect