Bolides Harrods-eigenaars op de bon geslingerd

UNKNOWN
Niemand staat boven de wet in Londen. De steenrijke koninklijke familie van Qatar heeft het meest legendarische warenhuis ter wereld, Harrods, gekocht. Maar als ze een bezoekje brengen aan de nieuwe aanwinst, moeten ze hun bolides wel netjes parkeren.

Af en toe vereren de leden van de familie het warenhuis met een bezoek en uiteraard doen ze dat in passende auto's. Deze keer stonden ze met een Lamborghini Murcielago LP670-4 SV en een op bestelling gemaakte Koenigsegg CCXR voor de deur. De peperdure auto's (totale waarde ongeveer twee miljoen euro) stonden precies voor de ingang van het warenhuis, maar zonder parkeerticket, en dat mag niet...

Wielklem
De verbazing van de verkeersagenten toen ze de exclusieve auto's zagen staan zal wellicht groot geweest zijn, maar een uitzondering maakten ze evenwel niet. Op de twee sportwagens werd onherroepelijk een wielklem geplaatst. Bovenop de kosten voor het verwijderen van de wielklemmen (90 euro per auto), kwam er per bolide nog een bekeuring van 100 euro bij.

Voor de koninklijke familie van Qatar is zo'n bedrag natuurlijk een peulschil, maar de volgende keer zullen ze waarschijnlijk toch een kaartje kopen. Al is het alleen maar om het gedoe met de wielklemmen te voorkomen. (ypu)