Boete voor zelfgemaakte parkeerschijf

Facebook
Mama Evelien Vanheer trok afgelopen weekend grote ogen toen ze een retributie kreeg in Leuven. De vrouw parkeerde in de IJzerenmolenstraat in deelgemeente Heverlee voor een bezoek aan de Kringwinkel. Zoals gewoonlijk plaatste ze de parkeerschijf –die haar dochter Claire had gemaakt- maar dat was buiten de plichtsbewuste parkeerwachter gerekend.

Omdat de parkeerschijf niet voldeed aan de vereiste voorschriften schreef de man een retributie van 27,5 euro uit. Volgens Evelien Vanheer gebruikt ze de parkeerschijf al drie jaar zonder enig probleem. Ze is nu van plan om de retributie aan te vechten, maar de kans is klein dat ze het pleit wint. 

"Parkeerschijven moeten nu eenmaal voldoen aan bepaalde technische vereisten”, zegt Marc Vranckx van de Leuvense politie. Zo moet een parkeerschijf de juiste kleuren en afmetingen hebben en is een persoonlijke toets enkel toegelaten op de achterzijde.
96 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris De Knop

  het ganse land kreunt onder een asociaal parkeerbeleid, dat enkel en alleen bestaat om poen in de stadskas te brengen.

 • Segers Peter

  Ik begrijp dat de dame geen verkeerde frauduleuze bedoelingen had; maar als iedereen begint met overal en met alles zijn of haar eigen regels te bepalen... Wetten en regels bestaan om chaos en discusie te voorkomen. Want waar begint het? En wat als je dan begint met schijven met chinese of arabische tekens die ook door de kinderen van deze ouders gemaakt zijn? Sorry hoor mevrouw...

 • Jacob De Waere

  leuven, eeuwenoud, morsdood

 • Hendrik Goris

  Geldklopperij. Maar uiteindelijk is het de wetgever, de verkozenen, die dit soort belachelijke reglementen stemmen. De geest van de wet zou moeten belangrijker zijn dan de letter van de wet.

 • Frans Peeters

  Kinderen maak je zelf een parkeerschijf moet reglementair zijn en die mag je niet zelf maken, meer moet er niet over gezegd worden. Goed werk van de parkeerwachter.