Boete voor man die netjes maximumsnelheid reed

Facebook
Een Australiër uit Sunshine Coast begon aan zijn eigen kennis van de Engelse taal te twijfelen toen hij een merkwaardige boete van 151 AUD (106 euro) in de bus kreeg. In een zone waar een maximumsnelheid van 100 km/u gold, reed Zac Murray met een "vermoedelijke" vaart van... 100 km/u.

De 24-jarige Murray was verbaasd over de boete en postte ze op Facebook. Met de vraag aan zijn vrienden of hij het Engelse woord 'alleged' ('vermoedelijke') wel goed begreep. Hij was nog nooit betrapt geweest op overdreven snelheid, en nu toch ook niet? Nee, uiteraard niet. Net zoals de bal in het voetbal volledig over de lijn moet zijn voor een geldig doelpunt, moet je de maximumsnelheid ook helemaal overschrijden om een overtreding te begaan. En dus met 101 km/u of sneller rijden voor een 'geldige boete'.

Zac Murray kon er wel mee lachen en grapte op Facebook over zijn "zware misdaad". Hij relativeerde ook meteen de administratieve fout die de politie beging: "Blijkbaar maakt zowat iedereen er een groter spel van dan ikzelf. Grappig. Mensen maken fouten en deze is geestig", zei hij aan de Brisbane Times.

De politie erkende de vergissing die gemaakt werd bij het testen van de snelheidscamera. De bestuurder kreeg persoonlijke excuses.

Zac Murray.
kos Zac Murray.