Bliksem slaat in op Canadese man tijdens speech op huwelijk van dochter

JP Nadeau en zijn dochter
Maggy Thomas JP Nadeau en zijn dochter
De vonken sloegen er vanaf, voorbije zaterdag op het huwelijksfeest van een Canadees koppel. Midden in zijn speech werd de vader van de bruid getroffen door de bliksem. De man houdt er enkel een kleine brandwonde op zijn duim aan over, maar de familie schrok zich wel rot, zegt hij.

"Ze dachten dat ik zou doodvallen," zegt JP Nadeau, die zaterdag het huwelijk van zijn dochter bijwoonde in zijn appelboomgaard in Lower Woodstock.

Er was een storm op komst, maar Nadeau stond er tijdens zijn speech met zijn rug naartoe. Hij zag niet hoe dicht de onweerswolken genaderd waren.

"Ik zei: 'Adam, je bent een gelukzak," vertelt Nadeau aan de CBC. "Zodra ik dat zei, sprongen de ogen van mijn dochter bijna uit haar hoofd - ze keek naar me. Plots was er een blikseminslag vlak achter me. Ik had de microfoon vast en de schok sprong over naar het geluidssysteem en mijn hand lichtte op en ik zag de vonk," herinnert hij zich. "Ik keek naar mijn hand en het gaf licht. Het was alsof ik een bliksemschicht in mijn hand hield. Het was fantastisch," zegt Nadeau.

Op een schrammetje na, liet de bliksem geen sporen na en de fervente pianospeler zette zijn toespraak gewoon verder. Even later moest hij zijn speech echter weer onderbreken, deze keer omdat de geluidstechnici wilden dat hij meteen de microfoon neerlegde: de crew dacht dat hij elk moment kon doodvallen.

"Een minder man zou ten onder gegaan zijn. Ik weet niet hoe het mogelijk is dat ik zonder schrammetje kon wegwandelen," zegt hij fier. Zijn gezondheid er sinds de blikseminslag zelfs op vooruit is gegaan, grapt hij: "Ik zei tegen iemand dat ik denk dat mijn knie het beter doet."

Het incident joeg de familie even de daver op het lijf, maar toen bleek dat Nadeau ongedeerd was, werd er verder gevierd. Om te schuilen voor de regen ging het feest door in een feesttent. "We bleven gewoon daar en feestten er tot het stopte met regenen. Het was erg plezant," zegt de trotse vader van de bruid.