Blank model pronkt met haar donkere huid: “Ik denk dat ik nu zwarte kinderen zal krijgen”

Martina Big, voor en na de transformatie.
YouTube Martina Big, voor en na de transformatie.
Injecties laten zetten om een donkere huid te bekomen? Klinkt al redelijk geschift, maar een blanke vrouw is er nu ook nog eens van overtuigd dat ze hierdoor zwarte kinderen op de wereld zal zetten. “Dat heeft een dokter mij toch verteld”, klinkt het in alle ernst uit de mond van Martina Big. Op sociale media komt die aparte denkwijze haar op heel wat hoongelach te staan.

De metamorfose die de Duitse ondergaan heeft, is indrukwekkend. Van haar blanke origine is niets meer zichtbaar, de blonde lokken zijn gesneuveld. In de plaats kwam een zwarte look met kroezelhaar.

Het enige wat ze hiervoor hoefde te doen, is het verboden middel Melanotan in de buikwand laten inspuiten. Het synthethische hormoon heeft een onmiskenbaar effect op de huidpigmentatie. En zo is haar grote droom -uitgroeien tot een zwart model- realiteit geworden.

“Auto tunen”
Martina mocht haar opvallende verhaal komen doen in de Britse ontbijtshow ‘This Morning. Voor de gelegenheid had ze haar echtgenoot Michael Eurwen meegenomen. Ook hij ziet er intussen een tikje bruiner uit dan normaal.

“Je kan het vergelijken met een auto tunen”, stelt Martina. “Je wil altijd nog wat extra, met als gevolg dat je het origineel op den duur niet meer herkent.”

“Honderd procent zwart”
“In het begin wilde ik gewoon een bruinere huid. Toen ik hoorde ik dat er een nieuw ‘medicijn’ met die werking op de markt was wilde ik de sprong wagen. Zeker omdat de huid ook nog eens extra beschermd zou worden tegen de zon.”

“Mijn man en ik hebben drie keer dezelfde dosis Melanotan laten zetten. Het verschil is dat het bij mij duidelijk héél goed gewerkt heeft. Ik kan moeilijk de juiste woorden vinden om het gevoel te omschrijven, maar ik voel me nu honderd procent zwart.” Om u een idee te geven: in maart vloog Martina nog naar Kenia om zich te laten dopen als rasechte Afrikaanse.

“Melkchocola ook nog goed”
Naar het einde toe sneed presentatrice Holly Willoughby een opmerkelijk thema aan. “Klopt het dat een dokter je verteld heeft dat je zwarte kinderen zal krijgen?”, vroeg ze. “Jazeker”, luidde het antwoord. “Is mijn lichaam op deze manier klaar om te bevallen? Wat met de borstvoeding bijvoorbeeld? Dat zijn zaken die ik met hem bespreek.”

Maar wat als ze bevalt van een blanke baby, zoals genetisch toch vaststaat? Zou ze dan ook nog diezelfde band met het kind voelen? “Natuurlijk, dat kleintje is sowieso een mix van mij en Michael. Ik ben er vrij zeker van dat het resultaat zwart zal zijn, maar met melkchocola of een iets lichtere tint kan ik natuurlijk ook leven.”

De kijkers die voor de buis gekluisterd zaten, wisten amper wat ze zagen. Op Twitter kreeg Martina er alvast stevig van langs. “Niemand kan toch zo stom zijn?”, klonk het onder meer.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tim thomas

  Melanotan is een afgekeurd geneesmiddel, omdat het onder andere huidkanker kan veroorzaken. Het is bovendien een eiwitgeneesmiddel dat op de zwarte markt zonder degelijke procescontroles aangemaakt wordt, wat wil zeggen dat, bij productiefouten, het bovendien onder andere ernstige allergische reacties kan veroorzaken.....

 • rudi meir

  Ik denk dat er in de psychiatrie mensen zitten met meer verstand, zulke mensen moeten tegen zichzelf beschermd worden.

 • Merlijn Ambrosius

  Dat is nu een geval waar Crombez een punt heeft, stel u voor dat zo iets kinderen krijgt? Dat zwart zijn tot daar maar die genen.

 • Rob Hoek

  Ze moet opgenomen worden in psychiatrische inrichting. Zij is knettergek.

 • Dominique Cox

  Oei oei, nu vraag ik me af wat voor soort bijwerkingen (side effects) die gaat hebben. Lijkt me wel heel gevaarlijk. En, als ze't binnen een paar jaar beu is, kan ze zich dan terug tot blanke laten inspuiten?