Bizarre interventie in Frankrijk: student (23) na meer dan uur uit metalen paal bevrijd

Hoe de twintiger in de paal terechtkwam, is officieel niet bekend, maar volgens Franse media was hij op zoek naar zijn telefoon.
Pompiers du Gard Hoe de twintiger in de paal terechtkwam, is officieel niet bekend, maar volgens Franse media was hij op zoek naar zijn telefoon.
Opmerkelijke interventie in de Zuid-Franse stad Nîmes gisteren: de brandweer moest er uitrukken voor een 23-jarige student die vast was komen te zitten in een metalen paal.

Een voorbijganger merkte het slachtoffer gisterenochtend rond 8.30 uur op en verwittigde de hulpdiensten. Volgens Midi Libre was de telefoon van de jongeman naar verluidt in de metalen paal gevallen. Hoe dat kon gebeuren, is een mysterie. 

Zeker is wel dat de 23-jarige student via een luikje in de paal was geklommen, maar op eigen kracht er niet meer uit kon. Toen de spuitgasten ter plaatse kwam, zagen die enkel de voeten van de student uit de paal steken. De rest van z’n lichaam zat ondersteboven vast in de smalle schacht. Het is niet duidelijk hoelang de twintiger al in de paal vastzat.

De brandweer gebruikte onder meer een slijpschijf om het gat groter te maken. Pas na een uur kon de jongeman uit zijn hachelijke positie worden bevrijd. Hij werd ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Of zijn telefoon al dan niet kon gerecupereerd worden, is niet bekend.

De brandweer van het Franse departement Gard deelde foto’s van de opmerkelijke interventie op het internet.

Na meer dan een uur kon de student uit zijn hachelijke positie worden bevrijd.
Pompiers du Gard Na meer dan een uur kon de student uit zijn hachelijke positie worden bevrijd.
De brandweer gebruikte onder meer een slijpschijf om het gat groter te maken en de jongeman te bevrijden.
Pompiers du Gard De brandweer gebruikte onder meer een slijpschijf om het gat groter te maken en de jongeman te bevrijden.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Mario Roman

    Zot zijn doet geen zeer, het jeukt enkel , zeggen ze bij ons

  • Ronny Van de Wal

    Op de houten bank naast de paal staat een leeg flesje bier en een fles sterke drank.de oorzaak zal niet ver te zoeken zijn volgens mij.

  • Arlette Stormens

    wat voor een gek doet zo iets? dat grapje zal hem nu wel meer kosten dan zijn telefoon