Bizar: vrouw die begin dit jaar met 300 jaar oude geest van piraat trouwde, kondigt scheiding aan

Johnny Depp als Jack Sparrow in ‘Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales'. Amanda werkt als Jack Sparrow-imitator.
AP Johnny Depp als Jack Sparrow in ‘Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales'. Amanda werkt als Jack Sparrow-imitator.
Een Ierse vrouw die begin dit jaar uit volle overtuiging nog met de geest van een driehonderd jaar oude overleden piraat, heeft nu de scheiding aangekondigd. De 46-jarige Amanda Teague uit Drogheda in de Noord-Ierse county Louth, waarschuwt mensen nu “erg voorzichtig te zijn met spiritualiteit, het is niet iets om mee te rommelen.”

Op sociale media kondigde Amanda ‘Sparrow Large’ Teague aan dat haar huwelijk met ‘Jack’, de geest van een in de achttiende eeuw op zee geëxecuteerde Haïtiaanse piraat, voorbij is. In januari van dit jaar trouwde ze nog uit volle overtuiging met haar ‘soulmate’. 

Het huwelijk werd destijds bezegeld door een sjamaan op een bootje in de internationale wateren voor de Ierse kust. Omdat de bruidegom onzichtbaar was, werd zijn ring om een kaars gedaan, die Jacks aanwezigheid symboliseerde. Om het huwelijk te bezegelen, kuste de vrouw een afbeelding van Jack Sparrow:

De vrouw, die als imitator van de populaire piraat Jack Sparrow (gespeeld door Johnny Depp in de Disney-franchise ‘Pirates of the Carribbean’) werkt, heeft vijf kinderen uit een eerder huwelijk met een ‘normale’ man van vlees en bloed.

“Perfecte relatie”

Het feit dat Amanda Jack nog nooit gezien had (maar naar eigen zeggen was hij groot en had hij pikzwarte krullen en een donkere huid) was geen probleem voor de vrouw, die zijn “energie en aanwezigheid” zei te voelen. Ze vond dan ook dat het niet abnormaal is om als mens een relatie met een geest te hebben. “Dit is de perfecte relatie voor mij”, zei Amanda destijds aan de lokale pers over haar aanstaande huwelijk. “Veel mensen weten niets over spirituele relaties, maar het kan best wat voor hen zijn. Dat wil ik iedereen duidelijk maken.”

Een klein jaar later heeft Amanda bij de aankondiging van haar scheiding een andere boodschap: “Ik zal alles binnenkort uitleggen, maar nu wil ik enkel kwijt dat je ZEER voorzichtig moet zijn wanneer je bezig bent met spiritualiteit en dat het niet iets is om zomaar mee te rommelen.”
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guy Bevers

  Vluchtige relatie .

 • Peter Janssens

  De ring rond de kaars als symbool voor de geest. Wat heeft ze daarna met die kaars gedaan op haar huwelijksnacht?

 • Steven Van Westerloo

  En zo komt ze dan toch weer in de media.

 • Martine Mathijs

  Amai,ik kijk ook al wel eens naar paranormale filmpjes op you tube en ik kan daar soms ook heel erg in opgaan...maar dit...nee dit kan toch niet hé

 • Joseph Van Gool

  Ja zolang ze niemand anders kwaad doet, zal dit wel geen kwaad kunnen zeker. Hoe zot kan je zijn.