Bioscoop verwart Pixar met horrorfilm Insidious

Pixar
Een bioscoop in het Amerikaanse stadje Middleton heeft een zaal vol kinderen blootgesteld aan de verkeerde film. In plaats van animatiehit 'Inside Out' van studio Pixar werd de horrorfilm 'Insidious 3' gestart. Dat meldt de lokale krant Journal News op haar website.

Hierdoor werd het jonge publiek blootgesteld aan de eerste scènes van een film, die niet voor de doelgroep bedoeld zijn. Op Facebook klaagt een vrouw dat haar vijf kinderen met wie ze in de zaal zat 'volledig getraumatiseerd zijn' door de enge beelden en geluiden. Zij stelt dat het publiek massaal de zaal uitrende toen de fout duidelijk werd.

Inside Out vertelt over de vijf emoties in het hoofd van een tienermeisje die haar proberen te helpen wanneer ze moet verhuizen. Insidious 3 gaat over een tienermeisje dat wordt belaagd door een demonische klopgeest.

Volgens het theater werd de fout snel ontdekt en hebben alle bezoekers hun geld teruggekregen. Ook kreeg het gedupeerde publiek een 'upgrade' van hun kaartje: ze mochten Inside Out bij een volgend bezoek zien in (het duurdere) 3D in plaats van 2D.