Bijziende jager ziet buurvrouw aan voor hert en schiet haar dood

Mark de Wit/WWF
Een jager is door een rechtbank in de Amerikaanse staat New York veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, omdat hij eind november 2017 zijn buurvrouw doodschoot. De 34-jarige Thomas Jadlowski is bijziend en zag haar bij het invallen van de avond aan voor een hert.

Jadlowski vuurde in het dorpje Sherman één schot af met zijn jachtgeweer en raakte het 43-jarige slachtoffer Rosemary Billquist vanop zo’n 200 meter terwijl ze haar honden aan het uitlaten was. Toen hij de vrouw hoorde schreeuwen, snelde hij haar te hulp en verwittigde hij de hulpdiensten. Billquist werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan haar verwondingen.

Jadlowski bekende schuldig te zijn aan verwijtbare nalatigheid met de dood tot gevolg en jagen na zonsondergang. Hij werd veroordeeld tot drie jaar cel.

Elk jaar worden in de VS en Canada zo’n 1.000 mensen neergeschoten door jagers. Dat blijkt uit cijfers van de International Hunter Education Association. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lydia Appelmans

  Stop die idiote "sport"!

 • johanneke li

  Als je een gebrek heb aan je ogen zou het verboden moeten zijn om te jagen! Dit is er gewoon om vragen om de verkeerde neer te schieten!

 • Melanie Van den broeck

  Stop gewoon het jagen voorgoed vorige week een man zijn zoon .

 • Sharon Vandewaetere

  Als je bijziend bent moet je niet gaan jagen hé.