Ga naar de mobiele website
^ Top

Bijen doden rottweiler

thinkstock

Een zwerm honingbijen is een rottweiler fataal geworden. De insecten vlogen op de hond af en de viervoeter overleefde de aanval niet.

Robert Denmark was zijn huisdier aan het wassen toen er een zwerm bijen naar het dier vloog. "Plots waren ze daar en vielen ze Rico aan", zegt de Amerikaan uit West Park in de staat Florida. Een getuige draaide het noodnummer 911 en de hulpdiensten rukten meteen uit. "Ik probeerde om de bijen met een aansteker te verjagen maar ze vielen ook mij aan. Het waren er zeker duizend en ik werd ook gestoken. Ik kon alleen nog maar vluchten voor de zwerm." Zijn hond moest hij aan zijn lot overlaten. De 6-jarige rottweiler was geen partij voor de bijen. Hij bracht zijn lieveling nog naar de veearts maar geen hulp kon nog baten. "Als die bijen een hond kunnen doden dan kunnen ze ook een kind doden. Dit is heel ernstig", aldus Denmark.

Rolando Calzadilla ging op zoek naar de nest van de insecten en die vond hij in een boom bij de buren van Denmark. "Ik heb ze uitgerookt. Toen ik de rook in de stam joeg, ging ze opniew zwermen. Het leek wel een helikopter." De specialist heeft maar een advies voor slachtoffers van een aanval. "Zet het op een lopen!" Hij vermoedt dat het om Afrikaanse honingbijen ging. Enkel onderzoek met een miscroscoop kan volgens hem het verschil tussen de Afrikaanse en Europese honingbij aantonen. Volgens Mark Fagan van het departement Landbouw van de staat Florida hebben de Afrikaanse honingbijen al zeventien slachtoffers gemaakt in de VS.

Meer over


Meld een bug