Bibberende coquille van Nederlands restaurant is Instagramhit
Een video van het Zeeuwse toprestaurant 'Meliefste' wordt massaal bekeken op Instagram. In het filmpje is te zien hoe in de keuken een levende sint-jacobsvrucht wordt gesneden, die nog een tijdje ligt na de bibberen. Het fragment is al bijna 200.000 keer bekeken.
Delen per e-mail
"Dit zijn verse coquilles, die in Noorwegen met de hand worden verzameld op de zeebodem’’, zegt chefkok Thijs Meliefste. "Als ze gesneden worden, dan vertonen ze bij de sluitspier stuiptrekkingen. Ingrediënten die zo vers zijn dat ze nog bewegen, dat vind ik dit het mooiste wat er is. Hier ga ik echt van watertanden.’’
Coquilles worden geroemd om hun zachte smaak en bijzondere structuur. Meliefste snapt dat mensen ervan staan te kijken als het ingrediënt nog beweegt tijdens de bereiding. "Maar mensen moeten ook niet vergeten dat alles wat ze eten ooit geleefd heeft. Een koe, een vis en ook schelpdieren. Wie deze coquilles ziet en dat bewegen gek vindt, die is hypocriet.’’
"We serveren de coquille rauw met appel en gedroogde vruchten op een bedje van berkensap." Als gast krijg je op je bord echter geen bibberende zeevruchten opgediend, belooft de chef.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios Een terrasoverkapping kiezen? Deze checklist helpt je op weg
Corona houdt ons al maanden aan huis gekluisterd, en het ziet er niet naar uit dat daar snel verandering in komt. Overweeg je een terrasoverkapping om in alle comfort tijd buiten door te brengen? Weet dan dat er een overvloed aan keuzemogelijkheden en combinaties bestaat. Bouwsite Livios overloopt de zeven belangrijkste vragen die je moet stellen als je bepaalde systemen vergelijkt. -
Je zal scoren op het kerstdiner dankzij dit coquille-kaviaarhapje met champagnesabayon
Nee, wij kunnen niet wachten tot de kerstfeestjes er zijn. En ja, wij plannen dus al naarstig ons feestmenu. Jij ook? Dan heb je bij deze het droomhapje gevonden: een feestelijk huwelijk van coquille en kaviaar, afgewerkt met champagnesabayon (hoe meer champagne op kerstfeestjes, hoe beter!). Nu gewoon nog een maandje aftellen. -
brand "Ik deed wat eender wie zou hebben gedaan": oma Marty (76) kruipt brandend huis binnen en redt leven van buurvrouw
-
-
Jobs Wat als je niet op pensioen wil gaan? Dit zijn de regels voor werken na 65
Het pensioen van tv-icoon Martine Tanghe gaf een nieuwe impuls aan het debat over werken na 65. Wil je blijven werken hoewel je op pensioenleeftijd bent? Of ben je al met pensioen, maar wil je toch iets bijverdienen? Jobat.be bekeek de regels. -
Jeroen Meus rijdt het land rond in een kerstbuche op wielen
Smakelijke verrassing voor de arbeiders in de Antwerpse haven gisteren. Jeroen Meus nodigde hen uit rond zijn gloednieuwe kerstbuche op wielen en verwende hen met een stevig ontbijt. «Tot het kerstmenu blijven we met ‘Dagelijkse Kost’ in de studio, maar in de kerstvakantie is het de beurt aan ‘Dagelijkse Winterkost’. Daarvoor doen we een rondje van Vlaanderen.» -
Deze Nederlandse frituur heeft zelfs een kerstboom en gefrituurde spruitjes op menu
Wie zich echt geen raad weet voor het kerstdiner, kan altijd ten rade bij onze noorderburen. Snackbar Het Pelkhuisje in Winterswijk heeft een heus Patatje Xmas op het menu staan. -
Energie Overstappen van energieleverancier is simpel. Waarom laten zoveel mensen dan besparing liggen?
Dat veel gezinnen vandaag onnodig te veel betalen voor hun energiecontract is ondertussen genoegzaam bekend. Energieregulator CREG merkt daarbij dat consumenten het te ingewikkeld vinden om van energieleverancier te veranderen. Mijnenergie.be bekijkt wat u moet weten om een goedkoper contact af te sluiten.
12 reacties
Wiske Suske
Anoniem
Carine Loncke
censor
Elke Celis