Beloning voor wie motorband van rond hals van vier meter lange krokodil kan halen

De vier meter lange krokodil zwemt al meer dan drie jaar rond met een motorband rond de hals.
AFP De vier meter lange krokodil zwemt al meer dan drie jaar rond met een motorband rond de hals.
Het Central Sulawesi’s Natural Resources Conservation Office (BKSDA), een natuurorganisatie in Indonesië, heeft een opmerkelijke wedstrijd gelanceerd. Wie er in slaagt om een vier meter lange krokodil te bevrijden van een motorband rond de hals, krijgt een beloning.

De krokodil zwemt volgens Indonesische media al meer dan drie jaar lang rond met de motorband rond de hals. Het beest werd in 2016 voor het eerst gespot langs de Palu rivier in de provincie Centraal Sulawesi. In 2018 werd de regio getroffen door een aardbeving en een tsunami, die de krokodil gelukkig zonder kleerscheuren overleefde. De rubberband bleef al die tijd onwrikbaar rond de hals van het reptiel zitten. 

De natuurorganisatie vreest nu toch dat de krokodil gewurgd zou kunnen worden door de band, en lanceerde daarom een wedstrijd. “Een beloning zal worden uitgereikt aan wie het ongelukkige reptiel kan bevrijden", zei directeur Hasmuni Hasmar. Wat de beloning precies inhoudt, werd niet meegedeeld. 

In het verleden werden al pogingen ondernomen om het dier te bevrijden. Onder andere het natuurbeschermingsbureau probeerde het dier te lokken met vlees, maar slaagde er niet in om de motorband weg te halen. 
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bernd Vaes

  Echt een verhaaltje voor een tabloid zoals Dag Allemaal of zo. Geen ernstig mens neemt dat verhaal serieus. Een dergelijk beest vangen is niets onmogelijks. Of dacht je dat krododillen in een dierentuin er vanzelf gekomen zijn?

 • Josée Horemans

  Ze zetten er niet bij wat de eventuele beloning is. Iedereen denkt automatisch aan een groot geldbedrag maar voor hetzelfde geld krijg je een kommetje rijst als beloning haha.

 • Rudy Jacobs

  betaal gnoeg aan die crock vanger in florida,die springen gewoon op die crock en hebben die band in no time van die crock,maar het mag niks kosten zeker.kijk op national geografic slangen pakken aligator te lijf gaan zelfs in het water,maar gaat wat kosten om uw crocodil te redden.

 • Jan Vannuffelen

  Gerrit Goossens , in een krokodillenvel schiet men niet zomaar een verdovingspijltje .

 • ALAIN CATRY

  Deze poging is te vergelijken met het af halen van een bracelet bij een Cobra !